Mijn bannerfoto

      2 Reacties op Mijn bannerfoto

Ik wandel graag. En bijna iedere dag. Als je mij dit een aantal jaar geleden had gezegd dan was ik vast ik lachen uitgebarsten want ik vond er nooit wat aan, tenminste, niet wandelen om het wandelen zelf, alleen met een reden ging ik wandelen.

Ik woonde op het Lijns Tewisz Roggeplein in Zaandam, vlakbij het veldpark, dus een prima plek om te wandelen zou je denken. Zeker in de periode dat ik nog extreem zwaar was, nu ben ik nog altijd zwaar, maar lang niet meer zo erg als het was, was wandelen een prima manier van bewegen geweest maar zonder reden wandelen? Echt niet, ik kon dat niet, ik had er de rust in m’n hoofd niet voor. Wanneer ik wel lange wandelingen kon maken was wanneer ik de prachtige en lieve Rhodesian Ridgeback van m’n vrienden Misja en Ellen kon lenen. Zij woonde op de Eendrachtstraat en in de zomer van 2003 stond ik op m’n toenmalige werk op inactief, terwijl zij net een pup hadden. Het was een lange, hete zomer, van april tot oktober was het korte broekenweer, dus bijna iedere dag haalde ik Sabi op om te wandelen. Sabi vond het geweldig, de Maltezer Lois, de andere hond uit het gezin, een stuk minder. Die is één keer mee wezen wandelen en dat was genoeg. De volgende dag kwam ze heel enthousiast naar me toe rennen toen ik aan kwam lopen om ze op te halen, maar op het moment dat ik de riem uit de gang haalde rende ze demonstratief net zo hard weer naar haar mand.
1009888_4407964096505_75699399_n
Sabi niet, die liep het liefst nog langer en verder dan ik, maar dat zat er toen niet in. Nu wel, nu loop ik rustig 20 kilometer. Onlangs ben ik twee keer van het museumplein in Amsterdam naar huis gelopen. De bannerfoto heb ik genomen op de engewormer ringdijk, ter hoogte van het kerkelaantje, een plek waar ik een paar keer per week voorbij wandel omdat het zo’n mooie rustige route is.

2 gedachten over “Mijn bannerfoto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.