Een huis vol spullen

      2 Reacties op Een huis vol spullen

Emigreren, het is niet even een verblijfsvergunning aanvragen en hoppa, op het vliegtuig stappen en vertrekken. Over het papierwerk schrijf ik een andere keer wel, deze blog post gaat over het logistieke deel.
1001004010981282.jpg
Ik ga dus naar Singapore, dat is niet om de hoek. Het is dus niet al m’n spullen inpakken, achter in een vrachtwagen gooien en gaan rijden. Het zal in een deelcontainer moeten, en dan via het water naar Singapore. Gelukkig heeft Singapore de op een na grootste haven ter wereld, qua goederen dan, en Rotterdam is de enige niet Aziatische haven in de top 10, dus lang wachten op een plekje zal het niet zijn. Een prijskaartje hangt er wel aan, flink ook, €250 per kubieke meter dus gaat er weinig mee. Ik heb een oude koelkast die is omgebouwd tot humidor, die gaat mij, en ik heb een schouw die mee gaat. Mijn vrouw heeft altijd van een open haard gedroomd, iets wat in Singapore niet bestaat, deze schouw heb ik speciaal voor haar aangeschaft, mijn vader heeft hem opgeknapt en ik heb hem geschilderd, dus die gaat mee voor de romantische avonden als de kinderen weg zijn.

En dan? Dan blijf je met heel veel spullen zitten. Mijn grote koelkast met vriezer is al naar m’n zus gegaan, de andere koelkast is ingebouwd dus die blijft achter. Via marktplaats heb ik al een aantal dingen verkocht, en heel veel spullen heb ik al via Facebook weggegeven. Ook de kringloopwinkel is langs geweest om stoelen en wat losse meuk op te halen. En nog altijd is er genoeg wat nog weg moet, sommige dingen al voor m’n huis verkocht is, andere dingen pas op het laatste moment omdat ik ze nog nodig heb.

Ik ben vandaag even een rondje door m’n huis gelopen, puur om te kijken wat er nog allemaal weg moet, wat er verkocht kan worden, wat al besproken is, en wat ik nog op Facebook moet gaan zetten als ik binnenkort terug ben van een vakantie in Singapore en Thailand. En dat is een flinke lijst.

Nachtkastjes, een ventilator (ik weet aan wie ik die ga geven), een tweepersoons bed inclusief matras, een stoel, een eenpersoonsbed met matras (al besproken), wasmachine, droger, grenen kledingkast, wandmeubel, tv kast, grote eettafel met bijpassende stoelen, pannen, bestek, air fryer (bijna nieuw), broodbakmachine, een grote plant, schemerlampen, magnetron, vazen, drank, keukentrapjes, tuingereedschap, prullenbak, broodrooster, contactgrill (eerste generatie George Foreman grill, wat heb ik een plezier van dat ding gehad), picknicktafel, party tent, vrieskist, stofzuiger, robot stofzuiger, waterkoker, kaarsenstandaards, secretaire, fauteuils, nog een tv kastje, versterker, speakers, tuinkussens, winterkleding, dekenkist voor in de tuin en bloempotten. En dan heb ik nog niet eens alles genoemd. Een deel van deze dingen gaan op marktplaats, een ander deel gaat op ‘gratis in Zaanstad en omstreken’ op Facebook. Er is nog genoeg te doen.

2 gedachten over “Een huis vol spullen

 1. Mohammed Aymane ayoub

  Tijdens het mee loten op je spullen die je weg geeft, genoot ik het meest van al je geweldige verhalen op fb(gratis in Zaanstad en omstreken). En nu kan ik genieten van je verhalen op je eigen blog! Bedankt voor je mooie verhalen en ik volg je graag in de reis die je gaat maken! Dus aub blijf ons mee nemen in je verhalen en blijf schrijven!!

  1. Ferdinand Piet Auteur bericht

   Dat is de reden van dit blog, dat iedereen mijn verhalen kan blijven volgen.

   Bedankt voor je compliment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.