Een zomers toetje

      Geen reacties op Een zomers toetje

Ik ben normaal niet zo van de nagerechten, vroeger al niet. Als ik als kind al eens een toetje nam, dan was een bakje vanille vla met hagelslag voor de crunch. En chocolade plus vanille is natuurlijk een hemelse combinatie.

Maar het moment dat ik echt helemaal afknapte op vla en toetjes was in december 2009. Ik ging namelijk onder het mes voor een duodenal switch operatie, dat is een maagverkleining maar een type dat niet vaak wordt uitgevoerd omdat het extra ingrijpend is, lang niet iedere patient is fysiek en mentaal in staat op zo’n operatie aan te kunnen maar ik blijkbaar wel. Dat is mooi, want het was ook het type operatie dat ik wilde. Maar na de operatie mag je een week lang alleen maar vloeibaar eten, vetvrij en suikervrij. Dan zit je dus aan de bouillon en aan de vetvrije, suikervrij vla. En iedere keer als ik de koelkast open trok en de zoete geur van de vla rook verging de eetlust mij direct. Gatverdamme, en ik heb sindsdien ook geen vla meer gegeten.

Ik kreeg echter vrienden over voor diner een jaar of twee, en bij een diner hoort een toetje. Dus via google kwam ik op een toetje met verse mango, en laat dat nu mijn favoriete fruit zijn. Ik maakte hem toen met mascarpone, wat veel te zwaar bleek te zijn en nu als vegetariër maak ik het met een vegan slagroom.

Wat heb je nodig voor dit toetje? Een grote mango, twee eetlepels sinaasappelsap, gezoete slagroom, twee eetlepels geroosterd amandelschaafsel en een beetje chocoladeschaafsel. Het amandelschaafsel rooster je even in een koekenpan en laat je daarna afkoelen. De geschilden en in stukken gesneden mango pureer je met het sinaasappelsap en dit mengsel verdeel je over vier glazen, ik gebruik er whiskey glazen voor want dat is het perfecte formaat. Daar kan de geklopte slagroom overheen, die je dan bestrooi met het amandelschaafsel en het chocoladeschaafsel. Eet smakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.