Waarom emigreren?

      Geen reacties op Waarom emigreren?

Waarom ga ik emigreren? Die vraag is me een paar keer gevraagd en het antwoord is heel simpel: mijn stiefdochter van 7. Mijn vrouw heeft uit haar vorige huwelijk twee kinderen, Ashraf van 18 en Aqila van 7. En voor beide kinderen is er een gedeelde voogdij waarbij Ashraf bij Cindy woont en Aqila bij Cindy d’r ex.

Cindy heeft haar verblijfsvergunning maar we verloren onze strijd om de voogdij, waardoor we Aqila niet mee naar Nederland kunnen nemen. En haar achter laten, dat konden zowel Cindy als ik niet over ons hart verkrijgen. Aqila en ik zijn namelijk twee handen op één buik, vanaf video gesprek #1.

Cindy had mij vooraf gewaarschuwd dat Aqila wel sociaal is met vrouwen maar niet met onbekende mannen, maar vanaf het eerste moment was er een enorme klik en wilde de kleine constant met mij bellen. Het was zelfs zo dat ze de telefoon uit Cindy d’r handen plukte zodra ze de beltoon hoorde en dan naar een andere kamer rende. En vaak was de camera dan al aan waardoor Cindy mij hoorde roepen “hey, where are you taking me?”. Het kwam zelfs tot worstelpartijen tussen Cindy en de toen nog maar 4 jaar jonge Aqila, die zich als een volleerd MMA vechter op de telefoon stortte, en als ze dreigde het gevecht te verliezen maar in een ultieme “ik niet, dan jij ook niet” poging de telefoon onder de kast schoof.

Op een gegeven moment vroeg Aqila mij of ik met haar wilde trouwen, en toen ik zei dat ik al met mummy ging trouwen was het tranen met tuiten, en hoe zielig het ook is om een halve wereld verderop je kleine meid hartverscheurend te zien huilen was het ook heel komisch om een vierjarige tussen haar tranen door te horen verwijten “you broke my heart”. En om het goed te maken vroeg ik de volgende dag of ze met mij wilde trouwen, ik werd afgeserveerd met een “are you crazy, kids can’t get married”.

Nog altijd bekvechten Cindy en Aqila over wiens echtgenoot ik nu eigenlijk ben, en Aqila is zo jaloers dat Cindy en ik niet mogen zoenen of handen vast mogen houden. Hopelijk groeit ze daar nog overheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.