Wat zal ik niet missen?

      Geen reacties op Wat zal ik niet missen?

Gisteren schreef ik een stukje over wat ik zal missen als ik eenmaal ben geemigreerd. Toch zijn er ook genoeg dingen die ik niet zal missen. Zo is het Nederlandse weer iets wat ik niet zal missen, de trootsteloze grijze dagen in het najaar met 24 uur regen, de kou in de winter, miezerregen, tegenvallende zomers. In Singapore is het gewoon altijd warm en vochtig, een combinatie die ook niet altijd even prettig is, maar je weet wel waar je aan toe bent. De zon komt altijd op hetzelfde moment op, gaat op het zelfde moment onder en als het regent dan is het een half uur keiharde regen en daarna wordt het weer warm en vochtig.
blog regen

Wat ik ook niet zal missen, helemaal niet zelfs, is de negatieve inslag van de Nederlanders met hun eeuwige gezeur en gezeik. Openbaar Vervoer is geweldig geregeld in Nederland vergeleken bij alle andere landen waar ik ben geweest, op Singapore na, en wat doet de gemiddelde Nederlander? Jammeren en zeiken. Nederland staat nog altijd in de top 10 van de meest welvarende landen ter wereld, en wat hoor je? Alleen maar gezeik op de politiek. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar het eeuwige gezeik en de negatieve teneur van de Nederlanders maken Nederland niet leuker en beter.

En wat me dan nog het meeste stoort, alle valse en foute idioterie die er wordt rondgestuurd door facebooksites die het PVV en Pegida gedachtengoed steunen. Zo is er een bericht dat nog altijd rondgaat dat begint met “gisteren zag ik in ‘achter het nieuws’ dat asielzoekers gratis verzekeringen hebben en xxx bedrag per maand krijgen”. Iedereen die dit ongezien deelt zou gewoon van internet verbannen moeten worden want Achter het Nieuws is al in 1992 van de buis gehaald. Dit soort berichten hitst alleen iedereen maar op tegen asielzoekers en tegen de mensen die hun feiten wel op een rijtje hebben en tegen deze onzin in gaan. De domheid straalt er vanaf.
blog fact check

Zo ook de massale roep dat het schande was dat scholen geen lijsten met geslaagden meer in de krant zetten. De mensen die riepen dat het schande was waren ook de mensen die riepen dat het schande was dat er zoveel wordt gehandeld in informatie en dat er iets tegen gedaan moest worden.  En als het dan gebeurd, tja, dan is het weer niet goed. Of zoals een bericht dat Irak boos is dat een verdachte van moord door de autonome Koerden is uitgeleverd aan Duitsland zonder toestemming van de Iraakse regering en dat gelijk op de islam gooien, kom op zeg, dan ben je echt gehersenspoelt door die halve allochtoon (want half Indonesisch) Geert Wilders en z’n oostblok importbruid.

De belasting zal ik ook niet missen, de belastingen hier zijn een stuk lager, de BTW is hier 9 procent om maar iets te noemen, en loonbelasting ook heel laag. Het is hier allemaal simpeler dan de ingewikkelde regelingen in Nederland. De bureaucratie is iets wat ik ook niet zal missen.

Het gras is niet groener aan de andere zijde, er zullen in Singapore ook dingen zijn die ik niet zou missen als ik hier vertrek. Alles heeft plussen, alles heeft minnen. Ik ga er gewoon alles aan doen om mijn eigen geluk te creeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.