Vaderdag

      Geen reacties op Vaderdag

Vaderdag, iets dat wij thuis nooit vierde omdat mijn ouders het maar onzin vonden, een commercieel gedrocht puur en alleen bedoeld om de omzetten van de winkels te verhogen. En dus ging het fenomeen altijd langs mij heen, net als moederdag. En aangezien ik nooit de ambitie had om vader te worden dacht ik ook altijd dat het langs mij heen zou gaan.

Toen ontmoette ik Cindy, en zij heeft twee kinderen, Ashraf van nu 18 en Aqila van nu 7. Vanaf het eerste moment hadden Aqila en ik een enorme klik tot grote verrassing van Cindy. Zij had mij al gewaarschuwd dat Aqila heel sociaal was met vrouwen maar weinig moest hebben van mannen, en ik had nog altijd zoiets van “kinderen, van mij hoeft het niet” maar het eerste videogesprek was gelijk raak, gelijk beste vrienden. Sterker nog, de volgende ochtend kreeg ik een video toegestuurd van Cindy, ze was aan het bakkeleien met Aqila. Aqila moest een middagdutje gaan doen maar weigerde, want ze wilde eerst met mij bellen. Op de vraag van Cindy waarom kwam het antwoord “because he’s my best friend”.

Ook had Aqila er een hekel aan als mensen Aqilala zeiden, dan ging ze de mensen verbeteren dus ik zei dat in ons eerste videogesprek ook zonder een reactie te krijgen. De volgende dag zei ze “I’m Aqilala”, dus ik mocht het wel zeggen. En de maanden daarna vocht ze letterlijk met Cindy zodra ze de beltoon van Line hoorde, Line is de app die we gebruiken om te communiceren. Dan greep ze de telefoon, accepteerde het gesprek en ik zag dan alleen maar schokkende beelden omdat die kleine er met de telefoon vandoor ging, zo hard als haar kleine beentjes haar konden dragen. En ondertussen maar brullen “he’s mine, mine, mine, mine, mine”.

blog line

Ze vroeg mij eens of ik met haar wilde trouwen, dus toen ik uitlegde dat ik al met Cindy ging trouwen begon ze hartverscheurend te huilen, en tussen haar tranen door kon ze nog net “you broke my heart” uitbrengen. Lief natuurlijk, maar ik voelde me vreselijk schuldig dat ik haar zo liet huilen. Om het goed te maken vroeg ik in het gesprek de volgende dag of ze met me wilde trouwen en kreeg een “kids can’t get married, are you crazy” naar m’n hoofd geslingerd. Het is ook nooit goed met vrouwen he. Ik heb het wel goed gemaakt door tijdens een vakantie in Singapore op een knie te gaan, met een ring, en te vragen of ze mijn ‘forever daughter’ wilde zijn, uitspreken kon ik niet want het “yes” kwam heel snel.

Maar goed, ondertussen noemt ze me ‘Daddy’, stelt mij voor aan mensen als “this is my father” en het toeval wilde dat Cindy en de kids vorig jaar met vaderdag in Nederland waren. De laatste dag van hun vakantie, maar toch, Cindy had bij de Vomar cake gehaald en zo kreeg ik mijn eerste vaderdag. En dit jaar viel de zondag waarop vaderdag plaats vond ook gunstig, wij hadden Aqila. Cindy moest werken dus ik ben de hele dag met Aqila op pad geweest, naar de automatenhal waar ze zich kon uitleven, daarna lekker een half uur in massagestoelen gehangen en toen naar Cindy d’r werk zodat we nog samen konden dineren voor ze naar Cindy d’r ex moest. En tot mijn grote verrassing had Cindy een cake gehaald, op aandringen van Aqila want die wilde mij perse een vaderdag cadeautje geven. En onzin? Dat vind ik het dus niet meer, een groot cadeau hoeft niet, maar een teken van waardering en een stukje taart wil ik wel ieder jaar. Een massagestoel wil ik trouwens ook, maar daar spaar ik zelf wel voor.

blog massagestoelblog cake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *