Apple en Karma

      Geen reacties op Apple en Karma

Apple, jaren geleden, en dan praten we over een jaar of 7 a 8 geleden, vond ik het heerlijk om mijn vrienden die altijd zo te spreken waren over Apple, te plagen door ze ‘Apple fanboys’ te noemen en maar door te drijven over de voordelen van Windows en Android. Niet omdat ik iets tegen Apple had, ik kende hun producten alleen van ‘op het oog’, had er nog nooit mee gewerkt, maar de devotie van de Apple gebruikers fascineerde mij wel en ik vond het leuk om die devotie op de hak te nemen.

Nu had ik verstandiger moeten zijn, want ervaring leert dat ik dit soort plagerijtjes altijd recht in mijn gezicht terug krijg. Mijn beste vriend Rene, die ik al 35 jaar ken (en ik voel me plots oud als ik dit tik) heeft daar al meerdere keren over kunnen lachen. Ik leerde Rene kennen toen hij in de vierde klas van de lagere school bij ons op school kwam. De vierde klas, in een periode dat de kleuterschool nog twee klassen had en de lagere school zes, nu zou dat dus groep zes van de acht zijn, dus we waren een jaar of tien. Rene leerde zo rond de eeuwwisseling zijn vrouw kennen via internet, man, wat heb ik daar een lol over gehad “je vrouw leren kennen via internet, kerel toch, kan je op een normale manier geen vrouw krijgen?” En meer van dat soort goedbedoelde gedol, terwijl ook zijn baan als vertegenwoordiger vaak een onderwerp van mijn vriendelijke hoon was “Ga toch eens wat nuttigs doen in plaats van een beetje de hele dag koffie drinken en in de file te staan” was een gevleugelde uitspraak. Ik kreeg dat natuurlijk dubbel en dwars terug toen in in 2011 vertegenwoordiger werd, en later, toen ik Cindy online leerde kennen via een spelletje dat Cindy en ik beide speelden. En ik ben ondertussen ook een devote Apple gebruiker.

Mijn Apple ervaringen begonnen met de iPhone 3 die ik van mijn werk kreeg nadat mijn HTC One het begaf. En kort daarna kreeg ik via een energieleverancier, Oxxio, de kans om een iPad te krijgen als ik over zou stappen. Dat deed ik zonder eerst te rekenen, en eigenlijk had ik gelijk spijt want de iPad was ‘gratis’ maar over de loop van het contract betaalde je dat ding wel drie keer. Toen belde Nuon mij met een scherpe aanbieding en stapte ik eigenlijk dezelfde maand weer over. Kort daarna werd ik wederom aangesproken door een verkoper van Oxxio, vertelde wat ik had gedaan en die zei “maar dan heb je 100 euro boete moeten betalen” waarop ik antwoordde “we staan hier voor een elektronica winkel, laten we naar binnen gaan en kijken of ik voor €100 een iPad kan kopen”. De verkoper begon te lachen en zei “zo heb ik er nog nooit naar gekeken, dat is slim zeg”.
bloc oxxio
De iPhone en iPad werkte lekker samen met de iCloud, en toen ik een nieuwe computer nodig had heb ik, ruim 6 jaar geleden, een Macbook Pro gekocht, waarop ik nu dit stukje heb geschreven. De iPhone 3 werd een iPhone 5, die nu mijn reserve telefoon is voor gebruik in het buitenland, de iPhone 5 werd een iPhone SE, allemaal van mijn toenmalige werkgever. Maar die liet ik onlangs vallen en sindsdien leidt het ding een eigen leven. Ik kan er heel even mee doen wat ik wil en daarna neemt een poltergeist het scherm over. Tijd voor een nieuwe dus, en omdat ik toch snel naar Singapore zou gaan heb ik even de prijzen vergeleken. Een iPhone 7 128GB kost in Nederland €750, terwijl ik dezelfde telefoon in Singapore voor €632,50 kon kopen en daarna nog eens €20 aan belasting terug kan vragen als ik het land verlaat. Dat scheelt toch een slok op een borrel, dus ik heb nu ook de iPhone 7. Geen 8, geen X, want die hebben beide een volledig glazen behuizing en het risico is daarvan te groot.

Toeval wil dat mijn laptop stopte met werken, het opstarten ging niet meer. Dus een afspraak gemaakt met de Genius bar van de Apple Shop in Singapore en met mijn Macbook die kant op. Nu staat de computer in mijn thuiskantoor/mancave/sigarenlounge en was dus niet de meest schone laptop die er bestaat. Het probleem was softwarematig, de reparatie was gratis maar het zou wel een aantal uur tijd kosten, en die tijd had ik niet. Dus afgesproken dat ik de laptop achter zou laten en de volgende dag zou komen ophalen. Zo gezegd zo gedaan, en ik neem mijn petje voor Apple af. Niet alleen werkt mijn laptop beter en sneller dan tevoren, alle opgeslagen wachtwoorden werken nog, tot mijn grote verrassing hebben ze mijn hele laptop schoongemaakt waardoor deze weer als nieuw oogt, minus de versleten A en S toetsen en dat allemaal voor een lieve soms van niets, nul en gratis. Top service van Apple, en alleen daarom zal mijn volgende laptop weer een Mac zijn. En Jonathan, de Apple expert die mij hielp, die verdient een superhero cape.
blog apple superhero

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.