21 juni

      Geen reacties op 21 juni

21 juni, een datum die mijn leven compleet zou veranderen. Om het beeld te scheppen moet ik terug in mijn verleden. Op m’n 11de zag ik de dood in de ogen, ik kreeg op die leeftijd een dubbele zware longontsteking en heb twee weken in het ziekenhuis gelegen, kreeg driemaal daags een cocktail van medicijnen ingespoten, lag vierentwintig uur per dag aan de beademing met een luchtbevochtiger naast m’n bed, in mijn privé kamer.

Die medicijnen cocktail zorgde er voor dat ik van een mager scharminkel naar een mollig kind veranderde en als puber kwam daar alcohol en ongezonde voeding bij waardoor ik een dikkerd werd. En dat is niet goed voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen. En dat leidt weer tot onzekerheid met vrouwen, waardoor ik niet veel geluk kende op het gebied van de liefde. En de relaties die ik had, die duurden nooit lang.

Eind 2009 kreeg ik een operatie, 90% van mijn maag werd verwijderd en een jaar later werden mijn darmen omgeleid. In een aantal jaar verloor in 75 kilo, ik kreeg daardoor een andere baan waar ik veel leerde en mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld stegen enorm. Dat ik dit nu zo open durf te schrijven en mezelf kwetsbaar durf op te stellen is daar een voorbeeld van, voorheen hield ik iedereen op afstand met humor. Humor is een wapen om mensen aan je te binden zonder ze dichtbij te laten komen. Maar ondanks het herwonnen vertrouwen dacht ik dat ik mijn hele leven vrijgezel zou blijven en had daar al vrede mee gesloten.

Tot zover de achtergrond informatie. Eind 2014 had ik twee weken vakantie en als tijdverdrijf besloot ik een spelletje te downloaden, dat werd Underworld Empire, een spel waarbij je bepaalde taken moet doen, je karakter opbouwen maar je kan ook lid worden van een empire en dan tegen andere empires vechten. In dezelfde periode begon Cindy ook te spelen, en we komen toevallig in hetzelfde empire terecht. Nu koos ik voor een andere opbouw van mijn karakter, en ik was een stuk sterker dan Cindy d’r karakter. Iemand viel haar continue aan, ik nam dan wraak op die gast. Zo raakte we aan het chatten, en er was een klik. Cindy was net gescheiden, niet op zoek naar iets nieuws dus het was gewoon chitchat. Ze hield van mijn scherpe comebacks, van mijn sarcasme en we chatten zoveel mogelijk.

In februari van 2015 ging ik naar Nicaragua, 13 uur tijdsverschil met Singapore en dat vond Cindy vreselijk. Toen ik ook nog eens zei dat ik uit eten ging met Maria José, de manager van één van de sigarenfabrieken die ik bezocht, kreeg ik jaloerse berichtjes. Dat veranderde de conversaties, want ik had ondertussen ook warme gevoelens, ondanks dat ik nog geen foto had gezien.

In één van de vele chatsessies had ik Cindy mijn huis laten zien. Zowel op foto als op video, want ondertussen had ik Cindy ook gezien tijdens videogesprekken en ik nodigde haar uit om op vakantie te komen. Cindy had twee weken vakantie en besloot op mijn uitnodiging in te gaan.

Het is vandaag drie jaar geleden dat we voor het eerst ‘face to face’ stonden, een goed jaar later waren we getrouwd, haar dochter noemt mij daddy, we hebben een appartement gekocht en binnenkort verlaat ik Nederland. Hoe die ene trip het leven van meerdere mensen zo kon veranderen, dat hadden we beide niet verwacht. Het leven is mooi, liefde is mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.