Roti Prata

      Geen reacties op Roti Prata

Nee, dit is geen recept, want ik heb dit nog nooit zelf gemaakt. Maar het is wel een heerlijk gerecht, waar ik verliefd op ben geworden tijdens mijn eerste bezoek aan Singapore voor Cindy, in 2015. Cindy had mij wel eens verteld over Roti Prata en ik gaf aan dat ik het nog nooit had gegeten dus toen ik in september 2015 op bezoek ging was dat het eerste wat ze mij liet proeven.

Cindy woonde op dat moment nog in de gezamenlijke woning van haar en haar ex, met de kinderen, omdat het huis nog niet verkocht was, de huurder was er uit getrokken en ze konden het niet veroorloven om het leeg te laten staan terwijl er wel hypotheek betaald moest worden plus dan twee keer een hoge huur. En dat was dus ook de reden waarom ik niet bij Cindy kon logeren maar een hotel had genomen. En hotels zijn hier duur, ik vond een hotel in Little India, met redelijke prijzen en een goede reputatie, het J8 Hotel. In Little India zit ook Mustafa Centre, een gigantisch warenhuis waar echt alles te koop is en 24 uur per dag open. De eettentjes rondom Mustafa’s zijn ook 24 uur per dag open, dus het was een prima locatie om mijn eerste periode in Singapore door te brengen. Maar goed, direct vanaf Changi Airport naar het hotel, en vanaf daar nam Cindy mij gelijk mee naar de dichtstbijzijnde Prata tent, CMK2001, recht tegenover het al eerder genoemde Mustafa’s. En ik was gelijk verkocht.

Maar wat is Roti Prata, of zoals men hier zegt Prata, eigenlijk? Het is een ultra dun flatbread, het wordt als een soort pizzadeeg zo dun mogelijk gedraaid, dan opgevouwen en op een platte grill knapperig gebakken. Je hebt ze ‘kosong’, dan is zonder iets, maar je kan ook kiezen voor Prata met ei, Prata met kaas, Prata met champignons, of als je iets zoeters wilt: Prata met chocolade, Prata met aardbeien, Prata met banaan of met andere vruchten al naar gelang de kaart van de Prata verkoper. Ik kies altijd voor de Prata kosong met een groentecurry, over het algemeen is dat een curry met rode linzen, Aqila, mijn dochter wil Prata kosong en schept er dan wat suiker overheen, Cindy neemt graag een Prata met ei en Ashraf kiest voor kaas. Zo is er voor iedereen iets.

Aangezien een foto meer zegt dan 1000 woorden, en een filmpje meer zegt dan 1000 foto’s ben ik even gaan zoeken op youtube, en ik vond twee filmpjes die de kunst van het Prata maken goed laten zien:

Waar Cindy nu woont, Bukit Panjang, zit een coffeeshop, al zouden wij dat eerder een foodcourt noemen, met een Prata shop, Al-Madina Famous Roti Prata Corner, die 24 uur per dag open is. En daar kwam ik vorig jaar minimaal één keer per dag, dus toen ik een paar weken geleden weer arriveerde zei zelfs de verkoper “long time no see lah”. En de eerste dagen kwam ik weer iedere dag Prata eten, al is de honger nu wel wat over. Van mijn wilde idee om een foodblog te maken en iedere Prata tent in Singapore te gaan recenseren is weinig meer over. Ik vind Prata nog steeds lekker, maar iedere dag? Nee, dat gaat me te ver zeg ik nu, maar wie weet, als ik hier eenmaal gesetteld ben kan het een leuk project zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.