Guacamole

      Geen reacties op Guacamole

Een jaar of 20 geleden at ik voor het eerst cuacamole, in een Spaans restaurant in Zaandam. En dat vond ik me toch vies, zo vies dat ik jaren heb geroepen dat ik avocado’s niet te vreten vond. Dat veranderde een paar jaar geleden toen een loge eens een hapje maakte, avocado met een tonijnsalade als vulling. Dit was duidelijk voor mijn stap naar het vegetarische. Man, wat was dat lekker, en sindsdien weet ik dat mijn afkeer aan avocado’s niet kwam voor de vrucht, maar door de kookkunst van de kok van het Spaanse restaurant.

Een snelle, lekkere guacamole maken kan, daarvoor heb je nodig: twee avocado’s, een teentje knoflook, een sjalotje, een rijpe tomaat, een half rood pepertje zonder zaadjes, het sap van een limoen, een snufje peper en een snufje zout. Je halveert dan de avocado’s, verwijderd de pit en stop het vruchtvlees in een bakje of blender. Stop daar de in stukken gesneden tomaat, sjalot en knoflook bij samen met het limoensap. Even mixen in de blender of met een staafmixer, zout en peper naar smaak toevoegen en voilĂ .

Geef een reactie