Ik word vader

      Geen reacties op Ik word vader

En nee, niet gelijk roepen “gefeliciteerd” want Cindy is niet zwanger. En ik heb ook niemand anders zwanger gemaakt want ik ben volkomen trouw aan mijn vrouw, een beter exemplaar bestaat er niet voor mij op deze wereld. Wat ik met de titel wil zeggen dat ik echt vadergevoelens heb, en mij ook zo ga gedragen in plaats van een veredelde babysitter.

Van jongs af aan heb ik geroepen dat ik geen kinderen wilde, en ik had ook weinig met kinderen. Maar je komt op een leeftijd waarbij je moet accepteren dat potentiële partners allemaal een rugzakje hebben, net als ikzelf, en dat er vaak kinderen in dat rugzakje zitten. Dus ik veranderde mijn geen kinderen policy naar ‘oke, één kind kan, maar twee is echt te veel’, een regel die ik brak toen ik Cindy leerde kennen, een vrouw met een zoon, Ashraf, van toen 15 en een dochter, Aqila, van toen 4. Ashraf is erg gesloten, dus een band met hem krijgen is vrij lastig, al zijn er wel onderwerpen waarbij er wel een klik is, muziek en sport, maar met Aqila was er vanaf moment 1 een enorme klik, en ze vecht zelfs met Cindy om wiens echtgenoot ik ben, en vecht om de telefoon als ik aan het videobellen ben.
family
Vorig jaar smolt mijn hart toen ik een video aan het bewerken was die we hadden gemaakt in het Wild Wild Wet waterpark in Singapore. Aqila en ik gingen van een glijbaan af, ik filmde maar op een gegeven moment wilde Aqila mij filmen. Wat ik natuurlijk niet hoorde op dat moment, maar wel bij het bewerken was dat ze onderaan de glijbaan riep “look at my father” en mijn gracieuze val van de glijbaan, denk daarbij aan een nijlpaard die van een rots dondert, filmde. En een paar dagen later stelde ze mij aan een vriendinnetje van haar voor met “this is my father”. Ik word ook al daddy genoemd door die kleine meid. Toch voelde ik me nog geen vader.

Dat veranderde afgelopen zondag, mijn laatste zondag in Singapore dus gingen Cindy, Aqila en ik naar een openbaar zwembad in Jurong East. Dat zwembad heeft een golfslagbad, drie grote glijbanen, twee kinderbadjes, een gewoon 50 meter bad en een Lazy River. En een entreeprijs van 2 Singapore dollar, ongeveer €1,30!! Aqila vind een Lazy River te gek dus die wilde rondje na rondje. Op zondag zijn echter alle Indiase en Bangladeshi arbeiders vrij, en veel gaan zwemmen, allemaal groepen van jonge mannen en die hebben geen beste reputatie, zeker niet op het gebied van vrouwen. Het is een andere cultuur, India is bijvoorbeeld het land waar groepsverkrachtingen relatief vaak voorkomen. Cindy was het water al uit en ik ben met Aqila nog in de Lazy River tot er op een gegeven moment zo’n vent Aqila bij haar arm grijpt en haar “helpt” met zwemmen. Ik vraag eerst vriendelijk “please let her go” waarop die vent een beetje lacht, ik herhaalde mijn vraag op een iets dwingendere toon en toen hij niet los liet heb ik hem bij z’n keel gegrepen. En dat is vrij agressief voor mijn doen. Dat zorgde er wel voor dat hij Aqila los liet. Het volgende rondje Lazy River stond hij echter op ons te wachten met een vriend van hem, ik ben tussen Aqila en die twee gasten in gaan staan, ze probeerde haar wel te lokken maar Aqila luisterde naar mijn “negeer die gasten” en ik heb ze duidelijk gemaakt dat ze haar met rust moesten laten omdat ik ze anders letterlijk zou verzuipen want “nobody touches my daughter”. En dat maakte het voor mij ook gelijk duidelijk, ik ben nu een vader, ik voel me een vader en zal mijn dochter ten koste van alles proberen te beschermen. Wie had dat ooit gedacht?

jurong east swimming complex3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.