Taxatie en 3D

      Geen reacties op Taxatie en 3D

Gisteren was het zo ver, de taxateur van Makelaarsland kwam langs om de waarde van de woning in te schatten. Dus ik liet hem eerst de tuinkamer zien, wat mijn sigarenkamer is met walk-in humidor. De beste man was gelijk enthousiast want hij is zelf ook een sigarenroker. Hij nam gelijk een foto die hij naar het huisfront stuurde met de tekst ‘dit wil ik ook’. Ik heb hem maar wat sigaren mee gegeven, hopelijk stemt dat hem extra positief, al maakt een hoge taxatie niet uit, het gaat er om wat de kopers willen bieden.

Na een rondje door de rest van het huis, en het bestuderen van allerlei papieren stelde ik de belangrijke vraag “wat voor tips geef je me voor de fotografie?” en zijn directe reactie was “je kan het voor 250 euro laten doen door een professional, het is je visitekaartje op Funda dus beknibbel daar niet op”. Ik heb daar een uurtje over nagedacht en dacht toen, ja, hij heeft gelijk en dus maar een fotograaf besteld die 20 foto’s komt maken, een 2D en 3D tekening maakt plus een filmpje. Die 250 euro verdien ik waarschijnlijk heel snel terug. Vrijdag worden de foto’s gemaakt. En ik kreeg ook te horen dat ik een energielabel moest opvragen, gelukkig kan dat heel goedkoop, het kostte me een minuutje of tien werk en 2 hele euro’s terwijl het niet aanleveren van het label een paar honderd euro kost. Dat is ook snel bespaard.

Weer een paar stappen dichterbij de emigratie, en ’s avonds kwam mijn goede vriend Misja, met wie ik samen een DJ koppel was in Drieluik en later heel kort in De Kade, met vrouw en zoon langs om een 3D tekening van mijn woning in Singapore te maken. Misja en zoon Koen kunnen dat, ik kan nog niet eens een boom tekenen, laat staan een technisch 3D tekening. Sterker nog, onlangs was ik in Singapore en mijn bonusdochter wil graag ‘school’ spelen waar zij de lerares is en Cindy en ik zijn de studenten. Voor ‘kunst’ krijgen we de opdracht om te tekenen en ik krijg standaard een F en strafwerk omdat ik zo slecht teken. Ik was dus erg blij met hun hulp.

En het is zowel grappig als confronterend dat Koen, die deze zomer is afgestudeerd, nu de tekening voor me maakte, want ik ken hem al vanaf zijn geboorte. Ik woonde op het L.T. Roggeplein in Zaandam, Misja en Ellen met de kids op de Eendrachtstraat, letterlijk twee minuten weg, en ik liet heel vaal de honden van hun uit. Dus kwam altijd over de vloer toen Koen nog een klein Koentje was. Op een gegeven moment kreeg ik van iemand als grap een Feyenoord etui, ik had toen een seizoenskaart op de F-Side van Ajax, dus het was een pesterijtje. Misja is net als ik Ajacied, en kleine Koen dus ook. Ik neem die etui mee en geef die aan Koen, die toen een jaar of vijf zal zijn geweest. Trump op twitter was er niets bij, man, wat was dat jochie boos, stampvoeten, met speelgoed gooien, zijn hoofd ontplofte bijna. Misja en ik stikten van het lachen. En nu maakt Koen een 3D tekening voor me, dat is even een reality check dat ik toch ondertussen wel van middelbare leeftijd ben.

In een oudere blogpost had ik al eens een bouwtekening gepost, en nu dus een 3D tekening van wat we willen maken. Er zullen nog wat kleine aanpassingen komen, en de kleuren zijn niet waar we voor gaan, maar het geeft een idee van wat we gaan doen. In het grote diepere vak in de wandkast komt de TV te hangen, de zeegroene kast is een dubbeldeurs koelkast en het achterste, uitstekende, deel is voor de wasmachine en droger. De tekening ligt nu bij de timmerman voor een prijsopgave, dus daar kan ook snel mee begonnen worden.

Screen Shot 2018-07-24 at 21.08.02IMG_4899

Geef een reactie