Zelfgemaakte ravioli met paddenstoelen

      Geen reacties op Zelfgemaakte ravioli met paddenstoelen

Vorige week schreef ik al een recept met paddenstoelen, maar het is natuurlijk nog paddenstoelentijd, dus nog maar een receptje. Dit keer geen risotto, maar zelfgemaakte ravioli, volledig veganistisch. Ja, je kan vegan pasta maken, simpel zelfs, met een tip van Jamie Oliver.

Ingrediënten

  • twee handen verse spinazie
  • chilipoeder
  • bloem
  • drie teentjes knoflook
  • rode uit
  • twee handjes cashewnoten
  • snufje zout
  • snufje peper
  • bakje paddenstoelen
  • Edelgist vlokken

Bereiding:

Stop de spinazie met de bloem en de chilipoeder in een keukenmachine en laat het lekker draaien. Voeg langzaam wat bloem toe tot je de juiste consistentie hebt. Rol de deeg dan uit tot een dunne plak

Maak de keukenmachine schoon en stop daar de knoflook, ui, cashewnoten, zout, peper, edelgist en de paddenstoelen in de machine en hak het fijn. Bak dit mengel even kort.

Steek rondjes uit het pastadeeg en doe een klein beetje van het paddenstoelenmengel op een rondje. Leg er dan een ander rondje bovenop en druk de randen goed dicht, maar zorg er voor dat alle lucht ook uit de ravioli is, anders gaat deze ontploffen tijdens het koken.

Kook het kort, doe er een lekkere pastasaus bij zoals de 8 veg saus die ik al eens gemaakt heb, en je smikkelt heerlijk van een lekkere verse pastamaaltijd.

Geef een reactie