Mushroom wellington

      Geen reacties op Mushroom wellington

Als ik dan toch met paddenstoelen bezig ben in de laatste paar recepten, waarom dan niet deze mushroom wellington die ik een paar maanden geleden maakte toen vrienden van mij kwamen eten, en ik ze wilde laten zien dat je echt geen vlees nodig hebt om heerlijk te eten. En het werkte, want ze vroegen om het recept.

Dit recept is best wel wat werk, maar het is de moeite echt waard. En omdat je tegenwoordig in veel supermarkten de veganistische bladerdeeg van Tante Fanny kunt vinden is ook dat probleem ondervangen.

Ingrediënten:

Tante Fanny bladerdeeg
1 teentje knoflook
2 uien, gesnipperd
Halve zak veldspinazie
beetje olie
250 gram fijngesneden padenstoelen
voor de vegan ‘eggwash’
10ml Aquafaba
10ml plantaardige melk
eetlepel olie
halve eetlepel maple siroop
Bereiding:

bak de ui en de knoflook, verwijder dan en laat afkoelen
slink en roerbak de spinazie en laat uitlekken en afkoelen
bak de paddenstoelen en laat afkoelen op een stuk keukenpapier zodat alle vocht er uit kan trekken

laat alles goed afkoelen in de koelkast

Leg een laagje ui op het bladerdeeg, schep daar de helft van de spinazie overheen en daar weer paddenstoelen bovenop. Daarna de laatste helft van de spinazie en vouw het bladerdeeg goed dicht. Draai het om zodat de naad aan de onderkant zit.

Besmeer met de vegan egg wash. Bak de wellington daarna 35 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Gelijk eten, want anders wordt het zompig door vocht uit de ui, spinazie en paddenstoelen.

Geef een reactie