Afscheid nemen bestaat wel

      Geen reacties op Afscheid nemen bestaat wel

Terwijl ik dit schrijf, vrijdag 28 september rond half 11 ‘s avonds realiseer ik me dat ik over precies een week in bed lig in Singapore, in mijn nieuwe appartement, naast de vrouw waar ik de rest van mijn leven mee ga delen.

Vandaag is Cindy verhuist naar ons appartement maar helaas is de verbouwing wat uitgelopen en is het nog niet helemaal klaar. Zo werkt de airconditioner nog niet, dus drijft Cindy het bed uit van de hitte. Ook moet er nog wat bijgewerkt worden qua verf en moeten er nog wat deuren geplaatst worden, plus een hek voor de deur. Maar dat is allemaal in een paar dagen geregeld dus ik kom in een huis waar het noodzakelijke klaar is. De keuken is nu basic, die moet nog wel verbeterd worden maar we hebben besloten dat te doen als ik er ben zodat ik kan bijsturen als het niet gaat zoals we willen. Dat geldt ook voor het wandmeubel in de woonkamer en slaapkamer.

Het lijkt wel alsof ik hier ook in een verbouwing leef. Compleet lege woonkamer, basic slaapkamer met lege kasten, alles gestript van comfort. Vandaag heb ik mijn walk-in humidor leeggehaald. Ruim 4000 sigaren in kratten gepakt, de planken verwijderd en dit weekend komt een andere sigarenliefhebber de humidor slopen om thuis weet op te bouwen. Ik dacht dat het best zwaar zou zijn, emotioneel, maar helemaal niet.

Wat wel emotioneel zwaar was, afscheid nemen van vrienden. Woensdag zag ik mijn kameraad Kolja in Den Bosch, en de eerst volgende keer dat ik hem zie zal in mei zijn, tijdens een botenshow in Hong Kong. En woensdagavond kwamen er wat vrienden sigaren roken, ook voor het laatst. Vandaag wezen lunchen bij Boer Geert met mijn gabber René, al sinds de lagere school mijn beste maatje. Maar het zwaarste komt nog, woensdag gaat mijn kat Mitsy naar haar nieuwe huisje. En ik weet dat ze een geweldig huis krijgt, maar ze zal het niet snappen en ik zal haar enorm missen. En dan donderdag afscheid nemen van mijn ouders, zus en neefje. Gelukkig kom ik in december terug om de verkoop van mijn huis af te ronden en vakantie, zodat het niet gelijk afscheid voor een jaar is, maar toch. Ik ben slecht is afscheid nemen, altijd al geweest, dus kijk er als een beer tegenop. Maar het is het allemaal waard als ik mijn vrouw vrijdag in mijn armen neem, met mijn stiefdochter ga shoppen en een sigaar opsteek met m’n stiefzoon.

Geef een reactie