Mitsy

      2 Reacties op Mitsy

Over een paar uur vlieg ik. Gisteren was zwaar, mijn lieve kat Mitsy ging naar haar nieuwe huisje. Ik kreeg Mitsy vier jaar geleden, als een beschadigde, getraumatiseerde kat. Ze kwam uit een gezin met een kruipertje, die de kat lief, leuk en interessant vond, maar andersom was dat niet zo. Mitsy was schichtig, had kale plekken van de stress. Ze werd dus ter adoptie aangeboden omdat het beter voor haar was.

De eerste week heb ik Mitsy niet gezien, ze verstopte zich maar langzaam kwam ze uit haar schulp. Haar vacht groeide, ze kwam op schoot maar van vreemden moest ze niets hebben. Met het verstrijken van de jaren kwam ze wel gewoon de kamer in als er visite was, ze kwam zelfs gewoon bij mij op schoot als er anderen waren en haar staart stond altijd hoog, een teken van zelfvertrouwen. En dan ga ik haar verlaten.

Ik weet zeker dat ze een geweldig nieuw huis heeft, wellicht zelfs beter dan bij mij, maar toch heb ik heel wat tranen gelaten. Ze dook ook gelijk tussen kussens, veilig en beschermd. Met grote angstogen, zo zielig. Maar ik weet dat de laatste jaren van haar leven gelukkig zijn, met haar nieuwe slaafje Sissy.

2 thoughts on “Mitsy

  1. Sissy de Weerd

    Gossie Ferdinand, kvond ’t zo rot voor je dat je afscheid moest nemen van Mitsy. Kwist niet goed hoe jou te troosten. Aan mijn gerustellende woorden zoals, komt goed hoor met Mitsy, of straks kan je eindelijk samen met je vrouw+kids verder aan een mooie toekomst, heb je op zo’n moment niet veel, die halen helaas het feit waarom je verdriet hebt niet weg. Dat heeft tijd nodig en afleiding. Gelukkig zal je aan dat laatste geen tekort krijgen. Ferdinand, ik ata perplex hoe goed het gaat met Mitsy. Gister, na ’n bezoekje aan m’n dochter kwam ik thuis en zag dat het bakje met brokjes leeg was. Ook de kattebak was, aan de korreltjes op de vloer te zien, gebruikt. Ik had eeest niet i.d gaten dat ze mij nieuwsgierig van achter de bank zat te begluren. Ik begroette haar en zei haar wat lieve woordjes. Misty kwam warempel naar mij toe en ik mocht haar uitgebreid aaien. Ze begon met zo’n bol ruggetje op haar teentjes en staart zowat tot in haar nek heen en weer te dribbelen en af en toe gooide ze zichzelf op haar zij en rolde zich van de ene op de andere zij, mij af en toe aankijkend alsof ze checkte of ik het wel zag. En maar treeen met haar pootjes hè . Zooo schattig…ze IS schattig!!..een heerlijke lieve kroelpot. Mitsy ligt nu lekker relaxt op de bank, gezellig naast mij. Lieve Ferdinand, ik hoop dat je hiermee met een wat prettiger gevoel Nederland verlaat. Nogmaals een fijn en veilige vlucht en een mooi weerzien met je vrouw en kids en wishing you nothing less in life than happiness together with your sweet wife&kids. Tot weerziens in december! Lieve groetjes, Sissy+Mitsy 💕&🍀

Geef een reactie