Verbouwingsdrama

      2 Reacties op Verbouwingsdrama

Een verbouwing is niet niets, en zeker een uitgewoond appartement weer modern en leefbaar maken kost tijd. Ik had dus al mijn vraagtekens bij de strakke planning van Cindy en de binnenhuisarchitect Yasne maar omdat zij ervaring hebben met dit soort klussen vertrouwde ik ze.

Yasne bleef maar verzekeren dat alles op tijd klaar zou zijn tot drie dagen voor Cindy ging verhuizen. De huur was al opgezegd, dus uitstellen ging niet meer. De airconditioning was nog niet geplaatst, en dat is echt een must in dit klimaat, zeker als je op de bovenste verdieping met een plat dak woont. We gaven Yasne nog respijt, wacht met de keuken tot ik er ben maar zorg dat de rest klaar is.

Het duurde nog bijna twee weken voor de airconditioning hing, die werd op de dag van mijn aankomst pas geïnstalleerd. Alle leidingen moeten nog worden weggewerkt. En dat gebeurde ook pas nadat een belangrijke investeerder in het bedrijf van Yasne hem de les had gelezen. Die investeerder is een manager van een voormalig werkgever van Cindy met wie ze nog altijd goed contact heeft.

Vandaag ben ik eens door het huis gegaan en heb een lijst met dingen die volgens afspraak al twee weken geleden klaar hadden moeten zijn, maar nog altijd niet zijn gedaan. Van het aansluiten van elektriciteit, het vullen van gaten, het egaliseren van een muur, een laatste laag verf in alle kamers, plafonds in toilet en badkamer netjes afwerken tot de scheve plinten vervangen. Ik ben niet heel blij met de architect en dat zal hij weten ook.

Aan de positieve kant: de vloer is waanzinnig, toilet en douche zijn mooi, de kleurstelling is prachtig, de ventilatoren passen in het interieur en werken geweldig. En dankzij het wegslopen van muren en het verplaatsen van deuren heeft het appartement een veel ruimer gevoel dan voor de renovatie. Nog even veeleisend achter de architect aanjagen, wat beter lukt nu ik ter plekke ben, en dan kan ik ‘voor en na’ foto’s gaan plaatsen. En het geraamte ziet er al heel positief uit.

2 thoughts on “Verbouwingsdrama

  1. Josefini

    Sterkte met alles, want ik kan me voorstellen dat het frustratie oplevert. Maar als het klaar is, kun je genieten van een prachtige leefomgeving.

Geef een reactie