Hectisch

      2 Reacties op Hectisch

Mijn laatste update is al weer een paar dagen geleden, maar het is nogal hectisch. Er is plots best veel sigarennieuws, dus mijn online tijd steek ik in mijn professionele website. Tel daar een serie van achtergrondartikelen bij, waar veel uitzoekwerk bij zit, dan is het te begrijpen dat mijn privé blog daar wat onder leidt.

Daarnaast zit ik al een week zonder telefoon, lang verhaal en mijn blog is daar nu zeker niet de plek voor om over uit te weiden. En we zijn nog altijd bezig met de verbouwing. De aannemer hangt mij nu ondertussen flink de keel uit. Simpele klusjes worden niet gedaan, we zien dagenlang niemand ondanks afspraken en we kunnen dus ook niet echt verder.

De keuken is wel geplaatst, maar nog zonder backsplash en keukenblad. De oven is ook nog niet geplaatst, maar de elektrische kookplaat doet het wel al. En in Singapore hebben de meeste mensen een constructie aan het plafond hangen die je kan laten zakken en hijsen, om je kleding aan te laten drogen. Dat hangt ondertussen ook. De koof in de slaapkamer over de airconditioning leidingen is geplaatst.

Wat moet er nog gebeuren? Het kantoor moet nog een keer geverfd worden. Er moet nog een kastje worden opgehangen boven de wasbak. De wasbak bevind zich tussen de deuren van het toilet en de douche, aan de buitenkant. Voor ons westerlingen vreemd, maar in Singapore vrij normaal. Er moet nog een plankje worden geïnstalleerd in het toilet. Dingen die ik normaal zelf zou doen, maar zonder gereedschap is dat lastig.

Dan moet in de keuken de backsplash, het keukenblad en de oven nog geïnstalleerd worden. De woonkamer moet nog een extra laag verf krijgen, de twee slaapkamers moeten nog een extra lik verf krijgen en daarna moeten er nog wat kleine puntjes waar we niet tevreden over zijn aangepakt worden. Zo zitten er in de slaapkamer rare hoeken in de plinten, er zitten nu gaatjes in waarin ongedierte zich kunnen vestigen.

Nadat ik mijn huis daadwerkelijk heb verkocht, 20 december is de overdracht, geven we opdracht voor een op maat gemaakte kast in de woonkamer. We wilden ook een op maat gemaakte kast in de slaapkamer, maar we kopen nu gewoon wat bij de IKEA, puur omdat we zo weinig mogelijk meer met aannemer Yasne te maken willen hebben. En dan komt er ook een echt bed in plaats van een matras op de grond. De kinderen krijgen dan echte bedden in plaats van een slaapbank, beide krijgen een schrijftafeltje en een kledingkast en dan is ons huis wel klaar.

Oja, we hebben een te gekke bartafel gekocht als eettafel, en hippe barstoelen. Donderdag word alles geleverd, weer een stap dichterbij een normaal huishouden. Foto’s volgen volgende keer.

2 thoughts on “Hectisch

Geef een reactie