Tropische regenbui

      1 reactie op Tropische regenbui

Gisteren is er een bom gebarsten. Het keukenblad zou geplaatst worden, keurig op tijd komen er drie werklui, die beginnen te meten. Na 10 minuten zeggen ze “ok, klaar” waarop ik verbaast reageer en zeg “wat nu?”. Nu gaan we het keukenblad op maat zagen en dat komen we binnenkort leveren. Nu kunnen die gasten daar niets aan doen, dus heb ik me inhouden om daarna de aannemer te bellen.

De maten waren al opgenomen, hij had beloofd dat het blad geplaatst zou worden, het schilderwerk is nog niet af, andere kleine klusjes zijn nog niet af. Hij heeft niet geluisterd naar onze specifieke wensen waardoor we de groentelade in de koelkast nu niet volledig kunnen openen. Een paar vierkante meter in de woonkamer ligt nog vol met zijn troep. De geverfde muren hebben rare plekken. Ik heb hem stijfgescholden door de telefoon, ik ben helemaal los gegaan, alle Chinese scheldwoorden die ik ken heeft hij naar z’n kop gekregen. En zodra het klaar is kan hij flink wachten op zijn laatste geld, de verbouwing loopt meer dan een maand uit terwijl dat onnodig is (ik zie hooguit één keer per week iemand, het schilderwerk had weken geleden al klaar kunnen zijn om maar iets te noemen) en de laatste betaling stel ik net zo lang uit als dat de verbouwing uitloopt, maar dan keer twee. Dus hij kan nu al twee maanden op z’n poen wachten, de lul.

We moeten ook een nieuwe wasmachine, dus tot die tijd gaan we naar de wasserette. Die is gelukkig aan de overkant van de straat en ik kom er net vandaan. Via een kleine omweg is de hele route overdekt, maar de korte route is de straat oversteken. En dat deed ik op de terugweg, maar net toen ik op de knop voor het voetgangerslicht drukte begon er een tropisch bui. Ik was doorweekt voor ik de overkant van de straat had bereikt, als het hier los gaat, dan gaat het ook echt los. Nu ff lekker douchen, frisse schone kleren aan en naar de apple shop voor een gratis cursus videobewerking met iMovie.

1 thought on “Tropische regenbui

Geef een reactie