Alcohol

      Geen reacties op Alcohol

In mijn jonge jaren dronk ik graag en drankje. Als late tiener en begin twintiger vooral bier, later kwam er ook sterke drank bij kijken. Goldstrike, whisky en nog later ook rum. En dan geen witte rum, of die Bacardi bende, maar lekkere kwalitatief hoogstaande rum die je lekker kunt nippen.

De keren dat ik dronken ben geweest zijn dan ook niet meer te tellen, de keren dat ik over mijn nek ben gegaan van de drank wel. Tot gister stond die teller op twee, en gezien mijn zeer matige alcoholconsumptie van de laatste jaren had ik nooit verwacht dat die teller ooit op 3 zou komen te staan. Dat is toch gebeurd.

De eerste keer was ik zeventien. Ik was geslaagd voor de mavo en mocht stappen. In de lokale discotheek, De Tempel. Ik kwam natuurlijk dronken thuis, sta in mijn slaapkamer die als een gek aan het draaien is. Mijn moeder komt de kamer in, vraagt “heb je gedronken?”. Mijn antwoord, volkomen ongeloofwaardig door wat er daarna gebeurde was ‘nee’. Ik was nog niet uitgesproken of mijn ma moest opzij springen om niet volledig ondergekotst te worden.

De tweede keer zal rond de eeuwwisseling zijn geweest. Met wat vrienden Amsterdam in, maar die slimmeriken kozen iedere keer cafe’s uit waar Oranjeboom werd getapt. Het is überhaupt gestoord dat je als Amsterdamse kroegbaas Rotterdams bier tapt, de enige verklaring zou kunnen zijn dat het zo fantastisch lekker is, maar dat gaat voor Oranjeboom niet op. Het goorste pils van Nederland. Maar goed, de eerste trein terug naar huis en tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk is de trein flink aan het wiebelen dankzij de spoorwissels. Dat was de doorslag, ik kon nog net naar het toilet rennen maar netjes in de pot kotsen ging niet in de schuddende trein. Ik heb sindsdien altijd medelijden gehad met de schoonmaker die dat moest opruimen.

En dan gisteren. Ik ging wat sigaren roken met een paar vrienden. Normaal is het een groep van een man of tien, gisteren waren we met z’n viertjes. En omdat ik flink verkouden was nam ik de aangeboden whisky aan, alcohol helpt dan goed. Die whisky werden er vier en toen verkaste we naar een clandestiene sigarenlounge. Sigarenlounges zijn verboden in Singapore, maar ze zijn er wel. En daar is het gebruikelijk dat je, als je met een groep bent, je een fles koopt. Een van mijn vrienden handelt in whisky, naast zijn gewone werk, en zag een vrij bijzondere Lagavulin staan, en voor een prijs die volgens hem bizar laag was. Dus die fles gekocht, en die was leeg aan het eind van de avond.
lagavulin 200 years

Ik ben thuis gekomen, met een taxi, daar heb ik twee keer staan overgeven en vanmiddag nog een keer. Overgeven met een lege maag, dus veel kwam er niet uit. Ik heb ook tot vijf uur op bed gelegen, maar nu gaat het een heel stuk beter, goed genoeg om dit stuk te tikken. Plus een stuk voor mijn ministry of cigars en om een video te bewerken. Maar zoveel drinken, nooit meer!

Geef een reactie