Spinaziepasta met groentesaus

      Geen reacties op Spinaziepasta met groentesaus

Zelfgemaakte pasta van alleen maar bloem en spinazie, met een verse groentesaus, simpel, gezond en voedzaam

Ingrediënten:

Voor de pasta:
200 gram verse spinazie
300 gram bloem

voor de saus:
beetje olijfolie
4 teentjes knoflook
rode ui
theelepel gemalen chillies
bakje kastanjechampignons
courgette
twee paprikas
vijf tomaten
handje pijnboompitten.
beetje basilicum
vegan parmasan

Bereiding:

Snij alle groente voor de saus

Mix de bloem en de spinazie in een keukenmachine tot een mooi deeg. Rol daar de vorm van die je hebben wilt en kook 5 minuten in water met een beetje zout.

Voor de saus zet je een pan op het vuur met wat olijfolie. Als de olie warm is kunnen de knoflook en de ui er bij tot de ui glazig ziet. Voeg daarna de gemalen chilies toe. Bak dat even op en voeg dan de champignons toe. Bak dit weer even voordat de courgette en de paprika er bij kunnen. Gooi daarna de tomaten en de pijnboompitten er ook bij. Verwarm dit goed en schep er dan wat van het kookvocht van de pasta bij.  Laat het daarna 5 minuten pruttelen.

Schep een portie op je bord, paar blaadjes basilicum en wat vegan parmezaan er op en genieten maar.

Geef een reactie