Mangosteen

      Geen reacties op Mangosteen

Nu dat de keuken klaar is hoeven we niet meer buiten de deur te eten. En daarom ga ik nu twee a drie keer in de week naar de markt. Die is hier op een paar minuten lopen en lijkt een klein beetje op de groentehallen van de Oosterse Markt in Beverwijk. Alleen smallere paden en vreemde groente en fruit. En stalletjes met veel soorten tofu, kruiden etcetera. Maar niet voordat ik even ben gaan ontbijten in het hawker centre, de eerste originele foodcourts. Altijd druk, veel keuze, lekker en goedkoop.

Vandaag vroeg ik aan een verkoper “what’s that?” en hij gaf mij een vrucht om te proberen. Dat bleek mangosteen te zijn. Ik had het nog nooit gezien, nog nooit gegeten maar damn, wat lekker. Op Netflix heb je de geweldige comedy Disjointed, en daar ken ik mangosteen van omdat er een grap over werd gemaakt.

Peach Mango-steen.
What is that, Bruce Springsteen's fruity cousin? 


Maar goed, er ligt nu een kilo in de fruitmand op het aanrecht hier. En ik ga er nu lekker eentje eten.

mangosteen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.