Roerbakken met bloemkool

      Geen reacties op Roerbakken met bloemkool

Ik had een halve bloemkool over en die moest op, dus ik ben wat wezen snuffelen in mijn voorraadkast en heb een roerbak in elkaar gedraaid die het vermelden waard is.

Ingrediënten

  • halve bloemkool, aan roosjes gesneden
  • blik kikkererwten, uitgelekt
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kleine uien
  • 1 rode peper
  • theelepel gerookte paprika
  • theelepel komijn
  • theelepel gemalen chilies
  • snufje zout
  • Barbecue saus
  • 2 aan reepjes gesneden paprikas
  • handvol sperziebonen
  • kopje doperwten
  • gekookte rijst
  • Sesamzaad
  • cherrytomaatjes

 

Bereiding:

Fruit de ui, knoflook en rode peper aan en voeg vervolgens de kruiden toe. Bak dat even aan en voeg dan een snufje zout toe met de barbecuesaus. Bak dit even en voeg dan de gehalveerde bloemkoolroosjes en de kikkerwten toe. Roerbak dit een paar minuten, doe er dan de gesneden paprika, de doperwten en sperziebonen toe. Laat dit even sudderen en voeg dan gehalveerde cherrytomaatjes toe. Voeg daarna de rijst toe, meng het goed door elkaar.

Schep het op een bord, besprenkel met wat sesamzaad en eet smakelijk.

Geef een reactie