Terug in Nederland

      Geen reacties op Terug in Nederland

En dan ben je weer in Nederland, terug in Wormer. Nee, het avontuur in Singapore is niet over, dit is een geplande familie vakantie. En ik kom de verkoop van mijn huis afronden.

De vlucht met Emirates was lang. Eerst ruim zeven uur naar Dubai. Ik zat naast de kleine, die heel opgewonden was en tijdens het taxiën continue vroeg of we al vlogen. Driekwart van de vlucht sliep ze echter, ik maar een half uurtje. The first purge en the spy who dumped me waren mijn entertainment voor de rest van de vlucht. Dubai AirPort vond ik wat tegenvallen, al was de selectie aan sigaren verrassend goed. Niet goedkoop, wel uitgebreid met unieke items. Changi AirPort is qua luchthaven prettiger.

Het tweede deel van de vlucht begon met vertraging. Eerst met boarden, daarna bleek er een passagier niet in het vliegtuig te zitten waardoor er een koffer moest worden gezocht en verwijderd. Toen werd er een baan gesloten, dus met anderhalf uur vertraging ging onze luxe Airbus A380-300 de lucht in. Ik heb weinig meegekregen van de vertraging want dat was het uur dat ik sliep. Daarna weinig meer geslapen en meer als kussen gefungeerd voor de kleine meid.

Ik eet vegetarisch en heb bij Emirates als voorkeur maaltijd ‘Aziatisch vegetarisch’ opgegeven. En voor vliegtuigvoer serveert Emirates echt wel lekker spul. Pittig, smaakvol. Ik had bijvoorbeeld Roti Prata met een pittige kikkererwtencurry als ontbijt. En op de tweede vlucht biryani met mango pickles en curry als lunch. En lekker genoeg om nog eens te bestellen in een foodcourt, iets wat ik van andere maatschappijen nooit zou zeggen.

In Nederland gelijk naar jamin voor een grote zak drop. Mijn neefje van 9 en mijn kleine meid van 8 waren binnen 2 minuten de buurt op de kop aan het zetten met gegil, ondanks de taalproblemen. Nog even bij m’n ouders langs en voor 8 uur lag iedereen in bed, gesloopt van een vlucht van 13.000 kilometer.

Geef een reactie