Ikea

      Geen reacties op Ikea

Jarenlang zei ik tegen iedereen die het wilde horen dat Ikea hel betekend in het Zweeds. Maar dat was voordat ik de Primark ontdekte, en er achter kwam dat Ikea ‘vagevuur’ betekend.

In mijn huurappartement in Zaandam was er geen enkel Ikea product in huis, toen in mijn huis in Wormer kocht zat er een Ikea keuken in, die nog in prima staat was dus die liet ik maar staan. En er zijn wat andere Ikea producten bijgekomen. Geen meubelen, maar ledlampen en andere kleine dingen. Langzaam ontdooide ik.

Nu is Cindy echter wel liefhebber van Ikea dus ontkwam ik er niet aan. En de Ikea in Singapore is al net zo irritant met hun looproutes als in Nederland. Het voordeel is dat de ijsjes hier al van soja zijn, en dus vegan. Het nadeel is dat de vegan hotdog hier zijn intrede nog niet heeft gemaakt. Maar goed, Ikea dus.

2 januari, de eerste schooldag van het jaar hier in Singapore. Cindy maakt er een gewoonte van om de eerste schooldag van het jaar voor school nog even met Aqila te praten, en haar op te halen van school. Ondanks dat ze die dag altijd bij Cindy d’r ex is. Aangezien de scholen om 7:30 al beginnen, en we een uur bij hun vandaan wonen werd het een korte nacht, een lange rit, drie minuten met Aqila om vervolgens wat te gaan ontbijten en naar de Ikea te vertrekken.

kids room 0

We kochten: een tweepersoonsbed voor Cindy en mij, twee bedden voor de kinderen, een kast, twee bureaustoelen voor de kinderen, spiegels, lampen en nog meer. Matrassen voor de kinderen waren uitverkocht, dus die moesten wachten tot zaterdag. En dan heb ik het nog niet over de borden, ovenschalen en andere kleine dingetjes. Bij de buren, de megastore van Courts, een electronicagigant hier, kochten we een wasmachine, droger en een televisie. Duur dagje dus.

Op vrijdag kwam alles binnen. En omdat de kids zaterdagochtend zouden komen was het dus snel met z’n tweetjes een kast in elkaar zetten. En een bed, toen was het 1 uur ’s nachts. Het andere bed zou dan zaterdag maar moeten. Nadat we zaterdag de kids hadden opgepikt zijn we gelijk naar de Ikea gegaan voor de matrassen, en de kids mochten zelf een dekbedovertrek uitkiezen. De kinderkamer was verboden terrein, het moest natuurlijk een verrassing blijven. Ashraf bracht Aqila naar haar dansles, dat gaf Cindy en mij de tijd om het tweede bed in orde te brengen. We waren net klaar met het opmaken van de bedden en het ophangen van het gordijn toen de kids thuiskwamen. En de verrassing was geslaagd, ze vonden het beide geweldig.


Deze week komen de bestelde bureaus binnen, dan komt er nog een klusjesman om een paar planken aan de muur te hangen, de spiegel op te hangen boven Aqila d’r bureau en wat haken voor Ashraf’s gitaren in de muur te boren. Dan is de kamer helemaal af.

En wat gebeurd er als je zoveel werk doet, dat je zo’n kamer prachtig inricht met een heerlijk bed voor de prinses? Dan gaat ze op de grond liggen slapen…..

kids room 7

Geef een reactie