Zeikers en machtsbeluste admins

      Geen reacties op Zeikers en machtsbeluste admins

Toen ik inzag dat mijn toekomst in het buitenland zou liggen keek ik eens rond op Facebook. En ik kwam een groep tegen, Nederlanders in het buitenland. Ik werd daar lid, stelde mij keurig voor en werd door een aantal mensen welkom geheten. Een paar anderen, niet geheel toevallig een in Duitsland woonachtige dame die begon te zeiken dat ik niet in de groep hoorde omdat ik nog in Nederland woonde. Prima, dat soort zeikers kom je overal tegen.

Eigenlijk kwamen er maar weinig bruikbare tips uit de groep, wel werd er iedere week een onzinnige ‘bommel’ geplaatst, schreven er een paar mensen leuke stukjes en postte mensen foto’s van waar ze wonen, van hun aankopen als ze weer eens in Nederland waren of ze jammerde over hun paspoort. De laatste jaren zijn er veel consulaten gesloten, waardoor je als Nederlander in het buitenland verder moet reizen om je paspoort op te halen. Vervelend, maar wel een consequentie van je eigen keuze om Nederland achter je te laten. Net zoals je niet moet klagen dat je ver bij een supermarkt vandaan woont als je ergens midden in de polder gaat wonen, of dat je een boete krijgt als je te hard rijdt. Jij kiest voor iets, daar hangen consequenties aan vast.

En week na week kwam hetzelfde onderwerp weer terug, week na week weer dezelfde mensen die aan het jammeren waren. Week na week weer jammeren over de Nederlandse regering dat ze consulaten open moeten doen terwijl ze geen belasting betalen in Nederland. Neem toch eens je eigen verantwoordelijkheid. En als je daar iets over zei, dan wordt je bericht consequent verwijderd door beheerder X. Terwijl anderen jou wel azijnzeiker mogen noemen. Beetje dubbele moraal.

Voor mij was vandaag de druppel bereikt. Zoals ik al schreef, er zijn verschillende mensen die verhaaltjes schrijven. En dus heb ik een paar keer een blogpost gekopieerd in de groep. Geen intro met een link om extra bezoekers naar mijn site te krijgen, niets. Gewoon copy-paste. En diezelfde X, die flikt het om mijn bericht van gisteren te verwijderen en te zeggen dat ik het maar in de subgroep met blogs moet posten. Een klein subgroepje dat niemand leest. Jammer, want op mijn vorige berichten kwamen louter positieve reacties.

Ik stuurde X een berichtje, hij reageerde bot, zei dat ik niet zo moeilijk moest doen. Terwijl hij juist degene is die moeilijk doet. Ik mocht, bij gratie god, een vaste dag uitkiezen voor mijn schrijfsels. Wie doet er dan moeilijk? Dan wordt het een verplichting, dan moet ik het op een bepaalde dag posten. Wat is er nou moeilijker, dat of een incidenteel verhaaltje als ik inspiratie heb?

Ik heb al mijn berichten uit de groep verwijderd, ik ben uit die groep met zeikers gestapt en kan alleen maar tot de conclusie komen dat het vooroordeel van de klagende Nederlanders zelfs waarheid is als ze al jaren in het buitenland wonen. En die X? Dat is vast een heel miezerig mannetje die geilt op zijn macht als admin van de Facebook groep. En zijn achternaam< die klinkt ook behoorlijk Duits nu ik er over nadenk.

*en bij deze mijn excuses aan mijn Duitse vrienden, die dit gedrag niet vertonen *

Geef een reactie