Helaas pindakaas

      Geen reacties op Helaas pindakaas

Arrogantie, dat is iets waar Ajacieden al jaren van worden beticht. Door supporters van clubs die het verschil tussen branie en arrogantie niet snappen. En die zelf stiekem veel arroganter zijn.

Zelfs na de waanzinnige overwinning dinsdag, op grootmacht Real Madrid, komt als commentaar ‘jullie doen gelijk weer zo arrogant’. Juist het feit dat Ajacieden zo enorm uit hun plaat gaan na deze galavoorstelling toont het tegendeel aan, als we arrogant waren geweest hadden we nuchter gereageerd en gezegd ‘wat had je anders verwacht?’. Door Feyenoorders aangesproken worden op uitbundig gedrag, enkele weken nadat zij zelf op een identieke wijze uit hun plaat gingen nadat ze Ajax enorm vernederde, zoals Ajax nu met Real Madrid deed, is natuurlijk hypocriet.

Sowieso hebben Feyenoorders wat dat betreft een dubbele moraal. Waar de ‘wij zijn Ajax, wij zijn de beste’ nog gebaseerd is op controleerbare feiten, titels, bekers, europacups, claimen Feyenoorders het grootste legioen te hebben. En het mooiste en beste stadion. Nu heeft Feyenoord minder fanclubleden en minder seizoenkaarthouders dan Ajax, dus het eerste is niet waar, en het tweede is een gevoelskwestie, geen onweerlegbaar feit. De echte arrogantie is dus niet van Ajax, maar van Feyenoord.

En dan de Calimero’s uit Eindhoven. Altijd jammeren over Ajax. En oh oh, Ajax is arrogant terwijl ze zelf een ‘in havens en grachten moeten ze weer jaren wachten’ spandoek maken. Over arrogantie van een zielloze club gesproken.

Feyenoorders vinden arrogantie prachtig wanneer het in hun straatje past. Zo’n Marco Asensio bijvoorbeeld. Spaanse vader, moeder uit Rotterdam. Speler van Real Madrid. Scoort in de Johan Cruijff Arena de winnende treffer voor Madrid en maakt een ‘helaas pindakaas’ gebaar voor zijn Rotterdamse vrienden. En iedere Feyenoorder stond op de banken. Woensdagochtend, na de klinkende zege op Asensio & Co heb ik een Spaanse webwinkel opgezocht. Daar heb ik een pot pindakaas besteld, verzonden naar het Santiago Bernabeu stadion ter attentie van Marco Asensio. Eet smakelijk!

Geef een reactie