Rode currysoep

      Geen reacties op Rode currysoep

Dit recept werd ooit gepost in een Facebook groep waar ik lid van was. Ik heb het iets aangepast, zo heb ik sambal toegevoegd aan de ingrediënten en de sugarsnaps vervangen door sperziebonen.

In de video gebruik ik ook geen puntpaprika maar 3 snoeppaprika’s, simpelweg omdat ik die nog had liggen.

Ingrediënten:

• 1 blok tofu in blokjes gesneden
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 rode ui in dunne halve ringetjes
• 1 puntpaprika in dunne ringetjes
• 2 eetlepels rode currypasta
• 1 klein pakje kokosmelk
• 1 vega bouillonblokje
• 1 halve liter water
• 1 pakje sperziebonen
• 1 ons (rijst)vermicelli
• 1 handje cashewnoten of pinda’s
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 eetlepel citroensap
• 4 eetlepels zoetstof
• 1 eetlepel sambal
• 1 handje (Thaise) basilicum of koriander of ander groen.

Bereiding:

Roerbak in een anti-aanbakpan de rode ui met de tahoe en de paprika, tot alles een beetje zacht is. Voeg daarna de currypasta toe en bak het even mee.

Voeg kokosmelk, water, bouillonpoeder, zoetstof, citroensap, sojasaus en sugarsnaps toe. Laat dit even pruttelen en proef dan of het pittig genoeg is, zo niet, voeg dan de sambal toe. Ik hou van pittig en heb een volle schep knoflook chili sambal toegevoegd. Proef daarna weer en voeg eventueel wat zoet, zuur of zout toe na smaak, de soep kan heel wat hebben.

Voeg de vermicelli toe en zet het vuur uit, de restwarmte zal de vermicelli gaar koken. Na een paar minuten kan je de soep serveren.

Doe de soep in een kom en garneer met pinda of cashewnoten en het groen.

25151894_10213022552112261_6575154571945968975_n

Geef een reactie