live action Frogger

      Geen reacties op live action Frogger

Het is zaterdagmorgen terwijl ik dit tik. En ik zit in mijn airbnb in Kuala Lumpur. Ik ben hier woensdag aangekomen, voor twee redenen: een visa run omdat mijn verblijfsvergunning nog niet rond is, en omdat artikelen te schrijven voor mijn bedrijf. Maar ik maak ook gebruik van de mogelijkheid om door de stad te lopen en de cultuurverschillen in mij op te nemen. En die zijn er duidelijk, niet alleen tussen Nederland en Maleisië maar ook heel duidelijk tussen Singapore en Maleisië.

Zo is er bijvoorbeeld het verkeer, in Singapore is dat enorm gestructureerd, bijna noordwest Europees netjes. En dan heb je Maleisië, dat komt meer in de buurt van wat wij Europeanen verwachten van het Aziatische verkeer. Mijn lezers van boven de 40 kunnen zich het computerspel Frogger vast nog wel herinneren, waarbij een kikker een drukke weg moest oversteken zonder platgereden te worden, en de jongere lezers kennen dit spel onder de naam crossy roads. Nou, dat spel wordt continue in een live action versie gespeeld in Kuala Lumpur. Goed opletten, gaan, soms tussen twee banen en voorbijrazende auto’s en motoren midden op de weg stil blijven staan en dan weer een baantje opschuiven. Ik ga bijna kwaken als ik een weg moet oversteken.

Maar ondanks dat vind ik Kuala Lumpur erg fascinerend. Een stad van contrasten, prachtige nieuwe gebouwen naast vervallen en uitgewoonde blokken, extreem rijk en luxe maar ook lijmsnuivende zwervers op straat. Het is een Islamitisch land, dus veel moskeeën maar ook een bruisend nachtleven waar de alcohol rijkelijk vloeit. Het salaris van de werkende man ligt op ongeveer 300 euro, maar Louis Vuitton en andere luxe merken hebben enorme winkels in de stad. Het fascineert mij enorm en ik ben nog niet uitgeschreven over Kuala Lumpur, maar het zwembad lonkt dus tot later.

Geef een reactie