Roerbak met pindakokossaus

      Geen reacties op Roerbak met pindakokossaus

Een recept van het programma ‘De Makkelijke Maaltijd’ op 24Kitchen, en helemaal vegan!

Ingrediënten:

300 gram noedels

3 eetlepels rietsuiker
2 bananen

100 gram pinda
4 eetlepels geraspte kokos
6 eetlepels pindakaas
2 eetlepels ketjap manis
100 ml water
1 eetlepel rietsuiker
Halve citroen

200 gram sperzieboontjes
1 puntpaprika
Halve citroen
1 bosje bosui
200 gram tofu
rijstolie
Tauge
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel maizena
beetje water
Bereiding:
Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pinda-kokossaus

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verdeel de pinda’s en de geraspte kokos over een ovenschaal en rooster in de oven in circa 6 minuten lichtbruin. Vijzel de pinda’s en de geraspte kokos grof.
  • Breng in een pan op laag vuur de pindakaas, ketjap, water en de rietsuiker al roerend aan de kook. Roer de halve citroen, e gevijzelde pinda’s en de geraspte kokos erdoor.

Gekarameliseerde bananen

  • Strooi de rietsuiker op een bordje.
  • Pel de bananen. Halveer de bananen in de lengte en druk de bananen met de platte kant in de rietsuiker. Verwarm een pan en leg de bananen er met de rietsuikerkant naar beneden in. Laat de bananen in circa 4 minuten karamelliseren.

Wokgroente

  • Snijd de boontjes fijn.
  • Snijd de bosui in schuine stukjes.
  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Verhit een scheutje rijstolie in een wok en bak de tofu, peultjes, bosui en de taugé in circa 5 minuten gaar en voeg dan een halve citroen toe
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water. Roer de maïzena door de wokgroente en warm door. Schenk de ketjap manis erbij. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Geef een reactie