Hummus

      Geen reacties op Hummus

Ik heb dit recept gevonden via google maar de originele link ben ik kwijt, dus excuses voor het gebrek aan bronvermelding.

Ingrediënten:

250 gram gedroogde kikkererwten
1 theelepel baking soda
1,5 liter water
270 gram tahin
4 eetlepels vers citroensap
4 geplette knoflookteentjes
1 1/2 theelepel zout
100 ml water / kookvocht
zout
Bereiding:

Week de kikkererwten minimaal een nacht en kook ze daarna in een flink pan water met en theelepel baking soda. Dat laatste schijnt een wereld van verschil te maken qua smeuiigheid. Schep tijdens het koken met een spaan de losgeraakte velletjes weg, roer een paar keer door de kikkererwten om meer velletjes los te krijgen. Kook de kikkererwten tot ze zacht zijn.

Giet de kikkererwten af maar bewaar het kookvocht. Stop de kikkererwten dan in een blender en maak er een mooie dikke brei van. Voeg dan de tahin, knoflook, het citroensap,  het zout en wat kookvocht toe en pureer lekker tot het allemaal goed gemengd is.

Verdeel de hummus dan in schaaltjes en meng de kruiden er doorheen die je wilt, zo kan je met 1 batch hummus verschillende smaken maken.

Geef een reactie