Zoete aardappel pompoensoep

      Geen reacties op Zoete aardappel pompoensoep

Ik heb een variatie gemaakt op mn thaise pompoensoep met wat ingrediënten die ik had liggen en zonder ‘pre-made’ ingrediënten dus geen bouillon blokjes of kokosmelk met verdikkingsmiddel

Ingrediënten:

1 chili peper
1 flespompoen
3 teentjes knoflook
1 zoete aardappel
1 grote ui
theelepel zout
theelepel paprikapoeder
liter water

Bereiding:

Snij de geschilde pompoen en aardappel aan stukjes, snipper de ui, snij de knoflook in plakjes en snij de rode peper.

Verwarm een soeppan, doe een klein beetje water in de pan in plaats van olie en fruit daarin de ui, knoflook, ui, het paprikapoeder en een beetje zout. Voeg daarna de zoete aardappel en pompoen toe, bak even en doe dan genoeg water bij tot alles onder staat. Laat dit een minuut of 20 koken en pureer dan alles tot een mooie creme.

Om de soep toch wat massa te geven heb ik er sesamzaad en fijngehakte pinda’s over gesprenkeld.

Geef een reactie