Een simpele roerbak met gebakken rijst.
Ingrediënten:
1 1/2 kop voorgekookte, koude rijst, bij voorkeur een dag oud
1 batch chilisaus
1 dun gesneden rode ui
1 kop broccoli roosjes
1 dun gesneden wortel
1 teen knoflook (kleingesneden)
3/4 kop doperwten
klein stukje gember
1 roma tomaat, in stukken gesneden
6 plakjes komkommer
wat koriander
sap van een halve citroen
Bereiding:
Kook de rijst ruim voor je aan dit gerecht gaat beginnen, bij voorkeur een dag eerder zodat de rijst minder plakt bij het roerbakken. En maak een batch chilisaus zoals in dit recept
Verhit een wok op middelhoog vuur en smelt wat olie. Bak de ui tot deze karameliseert en voeg dan de knoflook en de gember toe. Bak dit even door en voeg dan de wortel, broccoli en doperwten toe. Laat dit even een paar minuutjes roerbakken.
Voeg daarna de rijst toe en bak dit een paar minuten voordat je de chilisaus er bij gooit, samen met wat koriander en de tomaat. Voeg daarna het citroensap toe en meng alles, laat nog een minuutje op het vuur staan en schep het dan op een bord.
Serveer met de plakjes komkommer, eventueel kan je zoetzure komkommer gebruiken.