Dad jokes

      Geen reacties op Dad jokes

Dad jokes. Ze zijn ondertussen een fenomeen op internet. Je kent ze wel, de flauwe grappen die alleen maar gemaakt kunnen worden door mannen van middelbare leeftijd of ouder. En waarbij de kinderen oogrollende op reageren. Ik ben er een ster in. Zowel in het Nederlands als in het Engels. En dat laatste tot grote ergernis van mijn dochter.

Mijn dochter spreekt Singlish, dat is Engels maar met invloeden vanuit Mandarijn, Hokkien, Kantonees, Bahasa (de taal in Maleisie en Indonesia) en verschillende Indiase talen. En in Singlish, het gebruik van ‘lah’ achter een zin is heel normaal, een beetje zoals ‘joh’ in het Nederlands, maar dan 300 keer erger. In december waren we in Nederland, in de Primark op het Damrak. Aqila koos een paar shirts uit en wilde naar de paskamer. Ik moest haar volgen, maar deed of ik het niet begreep. Dus ze begon ‘Daddy, let’s go lah’ waarop ik reageer met “cola? Yes, I would like some cola”. En dus zij “no, let’s go lah” waarop ik weer zeg “yes, cola please”. Dat herhaalde zich nog twee keer, tot een ander kindje dat met haar moeder aan het shoppen was Aqila begon te herhalen “go lah”. Flauw maar wel heel grappig.

Een andere ‘dad joke’ die ik regelmatig herhaal is wederom een flauwe woordgrap. Als Aqila vraagt of ik klaar ben dan spreekt ze de ‘d’ van finished niet goed uit. Dus klinkt het als ‘are you Finnish’ waarop ik altijd zeg “No, I’m Dutch”. En dan volgen er rollende ogen, een diepe zucht en een jammerende “Daddyyyyyy, not funny. See I’m not laughing”.

En zo zijn er veel meer, maar ik hou het vandaag bij deze twee.

Geef een reactie