Muziek

      Geen reacties op Muziek

Mensen die mij kennen weten dat ik best wel een muziekliefhebber ben. Ik kan mij in een popquiz best meten met andere liefhebbers. Mijn hoofd zit vol met nutteloze weetjes over muzikanten, liedjes, albums, songteksten en ga zo maar door. En ik denk dat ik in mijn leven wel meer dan 1000 live optredens heb gezien. Waarvan de meeste in de jaren 90. En mijn favoriete Nederlandse band doet nu een reünie optreden, waar ik altijd van heb gedroomd. Maar net terwijl ik geëmigreerd ben. Gelukkig staan er nieuwe oude opnames op Spotify dus ik zit nu lekker mee te zingen op Rock & Roll star van de Fatal Flowers.

Wat mij in Singapore opvalt is dat sommige oude songs, die in Nederland echt al in de vergetelheid zijn geraakt, nog dagelijks te horen zijn. Zo is ‘more than words’ van Extreme één van de meest gedraaide liedjes hier, en ik hoor Love is all around ook regelmatig voorbij komen. En daarmee bedoel ik meerdere keren per week. Bij iedere taxirit hier, hoor ik wel een bijna vergeten liedje. Taxis zijn hier overigens spotgoedkoop, zeker als je de Uber variant Grab gebruikt. Grab Singapore heeft Uber gekocht, dus Uber bestaat hier niet. Alleen in de afgelopen paar weken heb ik Jermaine Steward gehoord, Debarge, maar ook Lisa Loeb. En dan komt het nutteloze weetje boven dat het nummer op een soundtrack stond. En dat ze aan de hand van dat nummer een platencontract kreeg. Dat bedoel ik, muziekfreak.

Vorig jaar tijdens onze staycation in D’Resort en Wild Wild Wet hoorde we ieder uur Sugar Hill Gang over de speakers schallen. En dan niet Rappers Delight, maar het stiekem veel leukere Apache. Een nummer dat nu, zowel door de tekst als door de video, geen airplay zou krijgen omdat het te gevoelig zou zijn. Maar het is wel een ultieme partyplaat.

En ik ben Ashraf ook een beetje aan het sturen. Hij heeft een brede muzieksmaak en ik laat hem steeds vaker dingen horen die ik te gek vind en nieuw voor hem zijn. Zo heeft hij nu Queens of the Stone Age en Kuyss ontdekt. Hij vind de Eagles of Death Metal namelijk tof, maar was niet op de hoogte van de incestueuze relaties tussen die drie bands. En Everlast. En mijn favoriete album aller tijden, Temple of the Dog. Kwaliteitsmuziek. Maar dat stopt me niet om ook te genieten van de vergeten 80’er en 90’er jaren classics die ik hier op de radio hoor.

Geef een reactie