Vooroordelen en zo

      Geen reacties op Vooroordelen en zo

Het heeft even geduurd, maar er is weer tijd voor een update. Ik schrijf dit in de bus van Singapore naar Kuala Lumpur. Ben onderweg voor de opening van een sigarenbar van een vriend. Vijf uur met de bus, dan het feest, nachtje doorhalen en dan om half 7 weer in de bus terug naar Singapore. Gelukkig zijn het luxe bussen dus kan ik op de terugweg slapen. Ik zal het nodig hebben.

En dan zodra ik terug ben in Singapore maar even slapen. Zondag ga ik namelijk met Ashraf naar het stadion. Juventus speelt tegen Tottenham Hotspur. En om iets leuks met Ashraf te doen heb ik twee kaarten gekocht.

De laatste twee weken ben ik tegen vooroordelen aangelopen. Niet mijn eigen vooroordelen, maar die van anderen. Iedereen heeft vooroordelen, meestal volkomen onschuldig overigens. Bij de coffeeshop waar ik altijd ontbijt zit ook een stalletje met noodles. De oude vrouw spreekt slecht Engels, haar man spreekt echter goed Engels. Dus toen hij mij vorige week hielp in plaats van zijn vrouw ontstond er een kort gesprekje. En vanwege zijn goede Engels, was communicatie makkelijk. Hij zei dat ik waarschijnlijk wel geen chili wilde, waarop ik antwoord ‘hoe kan je noodles eten zonder sambal?’. De beste man was verbaasd, die had nooit verwacht dat een blanke man om sambal zou vragen. En de verbazing was dubbelop toen hij hoorde dat ik hier pas net woonde.

De tweede keer dat ik tegen dit vooroordeel aan liep was bij de markt. Bij de markt zit een hawker center. En daar zit een stal met geweldige vegetarische noodles. Ik dus noodles bestellen en de oude dame keek mij vol ongeloof aan toen ik een grote schep sambal op mijn noodles gooide. Ik glimlach naar haar, en pak chopsticks in plaats van vork en lepel. Ze keek me aan alsof ze water zag branden. Een blanke, sambal en stokjes. Erg grappig.

Voor degenen die mijn recensies van sigaren op YouTube bekijken, jullie zien mijn haar langzaam langer worden. Niet mijn keuze maar ik mag mijn kop niet scheren van Aqila. Net als mijn baard overigens. Maar ik vond het te lang worden, en met de hitte in Singapore ook oncomfortabel. Dus ik ben voor een compromis gegaan. Aqila heeft het nog niet gezien. Ik vraag me af wat ze er van gaat zeggen. Mij bevalt het wel.

Geef een reactie