Een niet coole rockster

      Geen reacties op Een niet coole rockster

Een paar weken terug, midden juli, hadden we de kinderen een weekend niet. Cindy d’r ex wilde ze meenemen naar Batam. Dat is een Indonesisch eiland op een uur varen van Singapore en het is een favoriete weekend bestemming voor Singaporezen. Het kwam mij goed uit want een vriend van mij opende zijn sigarenlounge in Kuala Lumpur dat weekend. Dus nu kon ik daar heen. Met een nieuw kapsel.

Ik mag van Aqila mijn kop niet kaalscheren. En mijn baard niet. Maar mijn haar werd te lang, vervelend lang in de hitte hier. Dus een dag voor mijn trip liet ik Cindy een mohawk scheren. En ik knalde een foto online. Al mijn vrienden dachten dat het een Face-App foto was, maar nee. Dus de verrassing was groot toen ik met dat kapsel de lounge binnen stapte. Ik had geen hotel of airbnb genomen maar koos voor een bus om 6:30 terug naar Singapore. Eerst naar de opening van Cigar Bar KL, en daarna met een paar vrienden naar The Cabinet. Dat is een andere lounge, de eigenaar is een vriend. En dus met een man of vijf hebben we daar tot 5:30 zitten roken en drinken. En zo de bus in naar Singapore. Ik kon mooi voor de lunch aanschuiven bij de coffeeshop waar we altijd ontbijten.

Die zondag ben ik met Ashraf naar het nationale stadion geweest. Ik heb ooit een documentaire gezien over de bouw en wilde het gebouw graag zien. Enorm indrukwekkend, het mooiste stadion waar ik ooit ben geweest. Er hadden kaarten voor Juventus – Tottenham Hotspur. Ik zag Mattijs de Ligt zijn debuut voor Juve maken, maar helaas speelde aan Spurs kant maar één van de vier ex-Ajacieden mee. Meer dan 50.000 man in het stadion die niets gewend zijn. Bij een simpele kaats van Ronaldo werden ze al gek. Zodra hij aan de bal was begon iedereen te gillen, hilarisch. Ik heb me kostelijk vermaakt. En na afloop waren de 50.000 man zo afgevoerd. Snel, zonder gedrang. Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren. De GVB en NS kunnen een keer afkomen om te kijken hoe het moet. In de arena is het iedere wedstrijd bal, hier hebben ze minder ervaring maar gaat het vlotter.

Om terug te komen op mijn nieuwe kapsel. De vrijdag daarna kwamen Aqila en Ashraf natuurlijk wel af. En ik stond te wachten met mijn hoed op. Ik vroeg Aqila om mijn hoed af te doen, wat met veel argwaan begroet werd. Toen ze het deed begon ze te gillen en riep ‘like a rockstar’. En toen ik vroeg ‘am I cool now?’ kwam het ontnuchterende, vastberaden en zonder twijfel uitgesproken ‘no’. Ik ben dus een niet coole rockster.

Geef een reactie