Half zure augurken

      Geen reacties op Half zure augurken

Wat heb je nodig? Niet veel. Water, zout, kleine komkommertjes en specerijen. Ik gebruikte kruidnagel, venkelzaad, mosterdzaad, zwarte peperkorrels, knoflook en twee kleine rode pepertjes.

Eerst maak je de weckpot goed schoon. En dan vul je die met een zoutoplossing. Voor augurken moet het percentage zout hoger zijn dan voor andere groenten, zo’n 4%. Zie het schema hier onder. En dan goed schudden tot het zout is opgelost. Daarna kunnen alle specerijen erbij. Snij de pepertjes en de knoflook wel zodat alle smaken goed vrijkomen. Stop daarna de komkommers in de pot, zorg dat die volledig ondergedompeld zijn. Dan kan de weckpot de koelkast in, voor een dag of 10. Iedere paar dagen even schudden voor een optimaal resultaat en genieten maar.

salt-brine-salinity-percentage-fermentation

Bron: http://fermentationpodcast.com/

Geef een reactie