Massage en meer

      Geen reacties op Massage en meer

Ik schrijf dit terwijl ik op een mega groot bed lig in een hotel in Johor Bahru, Maleisie. Het bed is zo groot als twee queen size matrassen naast elkaar. En waarom ben ik hier? Simpel, voor mijn verjaardag nam Cindy mij mee naar Batam, Indonesië. En nu is het haar verjaardag, dus zijn we naar Johor.

De grens over gaan is vervelend. Normaal neem ik een expres bus vanuit Singapore naar Kuala Lumpur, maar omdat Johor net over de grens ligt zijn we met het openbaar vervoer. Dat houdt in dat je met files te maken hebt, en veel langere wachttijden bij de Maleisische immigratie. Maar goed, eenmaal bij het KSL Resort en Hotel gelijk een Thaise massage geboekt. Bij dezelfde salon waar ik een paar jaar terug mijn eerst Thaise massage onderging.

Toen dacht ik nog “ik hoor dat het pijn doet, maar wat kan zo’n klein, fragiel dametje nou doen tegen mij”. En een paar minuten later lag ik als een MMA vechter die het opgeeft op de mat te slaan. Tap out. Sindsdien heb ik meer Thaise massages ondergaan, net als Chinese, Javanese en Balinese. Maar de Thaise vind ik het meest fijne. De Chinese is meer met drukpunten en doet nog veel meer pijn, Javanese en Balinese massages zijn net te soft.

Anyway, dus weer een Thaise massage genoten. En deze masseuse was fantastisch. Ze ging van beneden naar boven, en daar merkte ze dat mijn linkerschouder een probleemgeval is. Ze gaf daar extra aandacht aan en het werkte. Zowel gisteravond als vandaag voelt mijn schouder losser en minder pijnlijk. Heerlijk.

Cindy zit nu bij een Koreaanse haarsalon, ik wilde gaan zwemmen maar net op dat moment barste er een tropische regenbui los. Dus dan maar even een verhaaltje schrijven voor mijn blog. En wellicht even een lekker middagdutje doen voordat we gaan eten. Het eten is hier qua stijl te vergelijken met Singapore, maar zelfs het Maleisische eten in Singapore is beter dan hier. Morgen gaan we naar Kuala Lumpur, daar weet ik wel een paar goede stalletjes met geweldig eten. En ik hoop zo tegen iets geweldigs aan te lopen.

Geef een reactie