Hoog bezoek

      Geen reacties op Hoog bezoek

Hoog bezoek. Bijna iedere dag hebben we een bezoeker op de galerij die speciaal en alleen voor ons komt. Nou ja, niet voor ons maar voor onze bloemen. We hebben een paar plantenbakken op de galerij.  In de schaduw hebben we een grote bak met ‘money plant’, lelies en wat andere groene planten. We hebben een limoenplant, tomaat en munt. En dan aan de galerij zelf hangen 3 bakken. Eentje met lavendel in drie kleuren, eentje met chili plantjes en basilicum. En dan eentje met een plant met grote gele bloemen. Geen idee hoe die plant heet, ik heb gewoon bij het tuincentrum gezocht op planten die het goed doen in de volle zon, en die er bovendien nog leuk uitzagen. En dat was dus deze gele bloem.

En op die bloemen komt dus een vogeltje af. Nu ben ik qua vogels geen kenner. Ik ben nog net geen Amsterdammer, die alleen het verschil kent tussen een vogel en een watervogel. Een sijs of een drijfsijs zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen in onze hoofdstad. Maar ik denk dat het een Colibrie is, gezien de kromme snavel en de rappe vleugelbewegingen. Maar het is prachtig om te zien, al is het beestje wel schichtig. Slechts één keer kon ik het van dichtbij meemaken, voor de rest van de tijd zie ik het van achter de deur. En zo kon ik ook stiekem een paar fotootjes maken.

 

Geef een reactie