Familiebezoek

      Geen reacties op Familiebezoek

Het is weer even stil geweest. En dat was omdat er weer hoog bezoek was. Nu geen vogeltje maar familie uit Nederland. Mijn zus Miranda en haar zoon Simon. Plus de grote vakantie valt in november en december, dus dat houdt in dat we Aqila bijna een hele maand hebben. Van 5 december tot en met de 31ste dit jaar.

De 22ste kon Aqila dus mooi mee naar Changi AirPort om haar tante en neefje op te halen. Vroeg heen en dan maar rondhangen in Jewel, het gloednieuwe en indrukwekkende winkelcentrum van Changi. Kosten nog moeite zijn bespaard, het heeft honderden miljoenen euro’s gekost. Ruim 1,1 miljard volgens de officiële cijfers. Maar het resultaat mag er zijn. De grootste indoor fontein en waterval ter wereld, die zeer indrukwekkend is moet ik toegeven. Maar Aqila wilde volgens mij vooral naar Jewel voor Emack & Bolio’s. En dan met name voor hun ijshoorns.

IMG_7246-3769755472-1578142811127.jpeg

Aqila en ik voor de waterval/fontein in Jewel

IMG_7568

de ijshoorntjes van Emack & Bolio’s

Miranda en Simon kwamen na een lange vlucht aan. En na het dumpen van de koffers en even opfrissen maar gelijk aan de signature dish van Singapore: chicken rice. En toen kwam het probleem. Simon is een vreselijke eter. Brood met pindakaas, jam, smeerkaas of hagelslag. Dat is alles wat hij lust. Maar dat ga je gewoon niet eten als je in Azië bent. Dit bleek een gevecht van twee weken te zijn. De enige keren dat hij goed at waren de twee keer McDonalds. En waar hij thuis met zijn gedrag en gedram wegkomt lukt hem dat bij mij niet. Zijn tactiek is heel doorzichtig, smoesjes, gesprekken en discussie aangaan dus ik kapte dat keer op keer af. En eten moest hij van mij. Helaas heeft hij het slechte eten niet van een vreemde, en werden de meeste pogingen onderuit gehaald door Miranda. Terwijl het slechte eten haar ook een doorn in het oog is, en het voor haar ook beter en makkelijker zou zijn om mij twee weken de boeman te laten zijn.

710BA054-3738-4320-8BC0-C05224AD0964.jpeg

Boeman, dat woord heeft trouwens zijn geschiedenis in Singapore. Boogeymen komt van Bugis men. Bugis is een plek in Singapore en de mensen die daar vroeger woonde waren een soort zeenomaden en piraten. 8 maanden per jaar trokken ze er op uit, en gingen met de stroming mee op rooftocht. Ze vielen vaak ‘s nachts aan vanuit de duisternis met veel geweld. Bugis is nu een winkelgebied, hoe kan het ook anders in Singapore? Maar we mooi, ze hebben de oude shophouses niet gesloopt voor een nieuw gebouw maar gerenoveerd, deels overkapt en er een mooi winkelcentrum van gemaakt. En iedere keer als Cindy en ik langs Bugis rijden in de metro begin ik spontaan ‘boogie wonderland’ te zingen, tot irritatie van Cindy. Maar daar heb ik al eerder over geschreven.

Geef een reactie