Pindakaas chocolade cups

      Geen reacties op Pindakaas chocolade cups

Ik zocht een makkelijk recept wat ik met Aqila kon maken, en op internet kwam ik deze pindakaas chocolade cups tegen. Die ben ik dus gaan maken met Aqila, alleen dan met een kleine twist. Een hazelnoot.

Je hebt niet veel nodig. Alleen een mini muffin blik, of een gewone muffin of cup cake blik als je ze groter wilt maken. Twee eetlepels gesmolten kokosolie, vier eetlepels smeuïge pindakaas en driekwart cup pure chocolade. Die chocolade smelt je ‘au bain Marie’. Om het extra romig te maken kan je wat (plantaardige) room toevoegen en een lekkere ganache maken van de gesmolten chocolade met room. Dat deden Aqila en ik.

En 12 hazelnoten als je een hazelnoot wilt toevoegen.

Meng de kokosolie met de pindakaas. Dankzij de kokosolie wordt de pindakaas zachter en is het makkelijker te hanteren. Schep een klein beetje in ieder cup cake papiertje en vul de rest dan op met de gesmolten chocolade. Pak dan een tandenstoker en meng de chocolade en de pindakaas grof.

Wat ik deed om het af te maken was een hazelnoot toevoegen. Die had ik eerst even in een droge pan geroosterd zodat de hazelnoten extra knapperig waren. Nadat we die hadden toegevoegd aan de pindakaas chocolade cups gingen ze de vriezer in. Na een uurtje waren ze hard, en eetbaar.

De pindakaas smelt wel snel, dus eet rap en bewaar de rest in de vriezer of de koelkast.

Oh, als er ganache overblijft, geen paniek. Die ganache hebben we in ijsblokvormpjes gedaan. We hebben ze met een hartvorm, dus na een uurtje hadden we mooie hartvormige chocolaatjes.
peanut butter 1

Geef een reactie