Scheenbeenvliesontsteking

Ik ging lekker, ondanks de circuit breaker ging mijn gemiddeld aantal stappen gestaag omhoog. Tot ruim boven de 16000 op een gegeven moment. Maar ik werd gek van het binnen lopen dus besloten mijn maatje Philip en ik een rondje rond MacRitchie Reservoir te doen, bijna 15 kilometer. Dat was op 19 mei. Het rondje was zwaar, maar ging prima. De volgende dag ontstond er echter een probleem. Scheenbeenvliesontsteking.

Als je nooit scheenbeenvliesontsteking hebt gehad, denk dan aan spierpijn in je scheenbeen. Niet in de spieren van je kuit, maar in het bot van je scheenbeen. Dat is de beste vergelijking die ik kan maken. Het is geen spierpijn, maar een ontsteking aan het vlies waarmee je spieren aan het bot zitten. En het kan een langdurige blessure worden als je niet snel ingrijpt. Dus sinds die 19de mei ben ik inactief als het om wandelen gaat. Het goede nieuws, de pijn is voorbij dus ik kan weer beginnen met stappen.

Ik herkende het gevoel gelijk van mijn militaire dienst periode. Dat was ruim 25 jaar geleden, dus ga maar na wat voor indruk het heeft achter gelaten. Toen was het een stuk erger dan nu, en toen werd ik gedwongen door te gaan tot ik echt geen stap meer kon zetten van de pijn. Pas nadat ik was onderzocht in het Militaire Academisch Centrum in Utrecht kreeg ik SMEV. Vrijstelling van Sporten, Marsen, Exercitie en Velddienst. De schade was echter al geleden, en tot een jaar of twee na militaire dienst kreeg ik bij iedere sportactiviteit na verloop van tijd weer last van mijn schenen. Een stekende pijn, aan de binnenkant van mijn benen.

Dit keer was het dus niet zo erg, en ik heb gelijk maatregelen genomen. Niet dom door drammen, maar rust. Veel met mijn voeten in het onderstel van de massagestoel gezeten. En slapen met de benen omhoog. Het lijkt voorbij, morgen maar weer zachtjes 7000 stappen proberen te halen en het vanaf daar opbouwen.

Mijn gemiddelde is wel gekelderd met zo’n 1000 stappen, van ruim 16.000 stappen per dag naar ruim 15.000 stappen per dag. Dat zal ook wel te merken zijn op het volgende weegmoment, maar dat zien we dan wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *