Maak deze brownies niet

      Geen reacties op Maak deze brownies niet

Aqila wilde brownies maken. En aangezien ik dacht “dat kan best zonder eieren” ging ik op zoek naar een vegan brownie recept. En die vond ik. Online, in het Engels. Met zoete aardappelen, een gezond ingrediënt. Dus aan de slag en het maken van de brownies ging goed. Alleen het eindresultaat? De smaak was best oké, maar het is wel een erg zwaar gerecht met een niet heel plezierige korrelige structuur. Ik zal dit niet nog een keer maken. Maar aangezien er onder mijn bezoekers best wel wat eigenwijze personen zullen zitten, knal ik het recept hier toch maar neer.

Ingrediënten:

Brownies: Vier medium grote zoete aardappelen, in blokjes gesneden en 35 minuten geroosterd
200 gram haver
Tien ontpitte en gehakte dadels
175 gram gemalen amandelen
126 gram cacao poeder
110 ml maple syrup
Vijf theelepels gesmolten kokosolie

Icing:Vijf theelepels gesmolten kokosolie
75 ml maple syrup
75 gram notenboter
60 gram cacaopoeder
Twee grote stukken donkere chocolade

Bereiding:
S

top alle ingrediënten voor de brownies in een food processor en vermeng tot een dikke pasta, dit mag in stappen. Als de pasta te dik is kan je dit verdunnen met een beetje water.

Stop de mix in een bakblik met bakpapier en bak voor 45 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven. Laat de brownies daarna afkoelen op kamertemperatuur.

Stop alle icing ingrediënten in een pan en laat dit boven een zacht vuurtje smelten. Giet het daarna over de brownies en smeer het gelijkmatig uit. Koel het daarna in de koelkast tot de icing weer een vaste vorm heeft aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *