niet meer obese

      1 reactie op niet meer obese

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik obesitas. Sinds mijn duodenal switch van 2009 ging het langzaam van morbide obesitas naar klasse 2 obesitas. En van daar naar klasse 1 obesitas. Maar ik bleef tussen de 105 en 115 hangen, al jarenlang. En sinds 1 januari werk ik hard aan mijn gewicht, daar heb ik al eerder over geschreven. En dit stukje had eigenlijk op 29 juli online moeten komen, maar ik heb zo weinig tijd dat ik nu pas aan het schrijven toe kom.

Wandelen, wandelen en wandelen. En mijn gewicht daalde. Tot 99.9 en daarna daaronder. Op 29 juli stond ik weer op de weegschaal, en de weegschaal gaf 92.8 kilo aan. Snel de BMI-index er op nageslagen en wat blijkt? Ik ben niet langer obese maar val in de categorie overgewicht. Wel op het randje, want bij 92.9 had ik weer obese geweest.

Dankzij een blessure had ik niet heel veel gewandeld, dus zo’n flink gewichtsverlies was onverwacht. En een paar wekenlang leverde dat weer extreem veel motivatie op om door te stampen. Door tijdgebrek komt er de laatste weken weer weinig van wandelen, dus ik moet mezelf weer motiveren en tijd maken voor minimaal 10.000 stappen per dag. Want mijn “shoot for the moon” goal van 90 kilo op 31 december is nu vrij realistisch. En daar ga ik dan ook voor.

En dan door, voor ik weer naar Nederland kom in September 2021 wil ik rond de 80 kilo zijn, met een buikwandcorrectie als volgende stap. Kost een paar centen, maar dan zie ik er eindelijk uit zoals ik er uit kan zien. Nu ik zoveel gewicht kwijt ben is aan mijn schouders goed te zien hoe slank mijn frame eigenlijk is. En ik wil dat volgend jaar goed kunnen showen.  Vandaag vroeg naar bed, morgen weer wandelen. Ff doorknallen. En dan van het weekend weer op de weegschaal staan, want ik denk dat er nog wel wat kilo’s af zijn. Ik heb een nieuwe riem moeten kopen, en nieuwe gaatjes in mijn oude riem moeten knippen.

Ook draag ik mijn kleding nu anders. Ik droeg mijn broeken altijd onder m’n buik. Dus niet op de oude mannen manier boven de navel. Vreselijk vind ik dat. Maar momenteel heb ik geen keuze. Al mijn broeken zijn te groot, dus is boven de buik dragen de enige optie. Maar dan wel met een shirt over de broek, zodat ik er niet uitzie als een oud mannetje.

1 gedachte over “niet meer obese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *