Verjaardagen

      3 Reacties op Verjaardagen

Ik ben jarig in Augustus. Aqila is vandaag jarig. 22 September. Ik werd 48, Aqila 10. Maar die rotmeid wist me toch aardig te beledigen zo vlak voor mijn verjaardag. Ze zit nu in de fase dat ze geen knuffel of kus meer wil geven. Dus een week voor mijn verjaardag vroeg ze wat ik wilde voor mijn verjaardag. Ik zeg “een knuffel en een kus voor ieder jaar dat ik oud ben”. Ze kijkt me aan en zegt “maar je bent toch 60 ofzo?”. Verdomme! Dus ik zeg “ik vertel mensen niet meer dat je 10 wordt, maar dat je 6 wordt”. Daarop kijkt ze me bijdehand aan en zegt “mama wil toch dat ik niet opgroei, dus die zal er blij mee zijn”.

We hebben ook de traditie dat we uit eten gaan, en de jarige mag kiezen waar. Ik koos voor sushi, en lekker dat het was. Aqila koos op haar beurt voor Pho, Vietnamees eten. Ook lekker. Maar niet nadat ze eerst haar dansklas op cup cakes had getrakteerd. Die ik had gebakken, maar Aqila heeft ze versiert. Met gekleurde boterroom die ik zelf heb gemaakt. Ja, naast koken ben ik nu ook aan het bakken. Voor het feestje zondag had ik zelfs een grote ronde taart met 2 lagen. Aardbeienjam ertussen, gemarmerd blauwe boterroom en Aqila heeft er dan weer decoratie over uitgestrooid. Lekker dat het was.

Maar goed, een feestje. Voor haar BFF, Geneveve, de kleindochter van de buurvrouw. Voor Selena, de dochter van de dame van de nagelsalon. Cindy gaat altijd naar die nagelsalon, en de 6-jarige dochter van een alleenstaande moeder speelt na schooltijd altijd in de winkel. Dus nu komt ze regelmatig met Aqila spelen. En Dylan, haar vriendje van de dansschool. We vertelde haar dat er een VIP zou komen, haar reactie was gelijk “is het Dylan?”. Dus toen Dylan aanbelde werd Aqila dol.

De hele dag met de koters in de weer geweest. En ze van ronde buikjes voorzien. Nuggets, smily fries en hotdogs. Het was een lange, vermoedende dag. Die werd afgesloten met een echte diner party, waarvoor ik ook weer in de keuken stond. Wel de moeite waard. Afgesloten met een mooie sigaar en de winst van Ajax op RKC.

3 gedachten over “Verjaardagen

  1. wil

    Aqila heeft in ieder geval een leuke dag gehad, jij een dag die wat vermoeiender was maar ach je zal het evengoed leuk gehad hebben als je die blije gezichtje ziet en ze weer voldaan naar huis zijn gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *