Gobi Manchurian

      Geen reacties op Gobi Manchurian

Mijn laatste kookvideo is al van een tijdje geleden. En dat is niet omdat ik gestopt ben met koken, of gestopt ben met nieuwe recepten. Nee, juist het tegendeel. Sinds kort heb ik mijn eerste stappen gezet in de wondere wereld van bakken. Zelfs pizzadeeg maken, of zelf focaccia maken bijvoorbeeld. En daar komen ook nog wel video’s van, maar ik ben daar nog niet bedreven genoeg in om filmpjes op YouTube te zetten.

Koken doe ik ook nog, en zelfs de Aziatische keuken durf ik langzaam aan. Dat mag ook wel na ruim 2 jaar in Azië toch? Alhoewel de buurt waar ik woon voornamelijk Chinees is, en mijn vrouw ook van Chinese afkomst is leun ik toch zelf meer naar de Maleisische en Indische keuken. Al moet ik voor goed Indisch eten wel mijn eigen wijk uit, dus eten we het niet vaak. Maar als we in Little India zijn dan is het eerste wat ik bestel Gobi Manchurian. Een gefrituurd bloemkool recept. Ik vond echter recepten die het frituren achterwege laten en de bloemkool roosteren in de oven. Dat wilde ik dus ook proberen en hier is het resultaat:


Benodigdheden:
Bloemkoolroosjes
Water
Theelepel zout
Theelepel kurkuma
¼ cup Maizena
¼ cup bloem
¼ cup Rijstbloem
½ theelepel zout
½ theelepel peper
¼ theelepel bakpoeder
Eetlepel olie
Eetlepel knoflook
Eetlepel gember
½ cup ui, grof gesneden
1 paprika
2 theelepels sojasaus 
2 eetlepels ketchup
½ theelepel azijn
Theelepel chilisaus 
½ theelepel peper
1 theelepel suiker
¼ theelepel zout
¼ lepel bosui

Bereiding:

Blancheer de bloemkoolroosjes 5 minuten in een pan kokend water met de kurkuma en het zout.

Maak ondertussen een dik beslag van:
¼ cup Maizena
¼ cup bloem
¼ cup Rijstbloem
½ theelepel zout
½ theelepel peper
¼ theelepel bakpoeder

Zorg dat de uitgelekte bloemkool volledig wordt bedekt met dit mengsel en let het op een bakplaat. Rooster het dan in een voorverwarmde oven op 200 graden. Na 15 minuten draai je de bloemkoolroosjes om en daarna mogen ze nog eens 10 tot 15 minuten de oven in.

Daarna is het de saus maken. Fruit de knoflook en gember in wat olie. Gebruik geen olijfolie. Voeg daarna de paprika en de ui toe en fruit deze ook aan.  Daarna mogen de 2 theelepels sojasaus , 2 eetlepels ketchup, ½ theelepel azijn, theelepel chilisaus, ½ theelepel peper, 1 theelepel suiker en de ¼ theelepel zout in de pan. Voeg een beetje water toe en doe daarna de bloemkool erbij. Voeg de bosuitjes toe, kook een minuutje en je bent klaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *