HONGAARSE TOFU PAPRIKASH

      Geen reacties op HONGAARSE TOFU PAPRIKASH


Ik ben wekenlang niet thuis geweest. Eerst een maand in Nederland vanwege het overlijden van mijn vader. En daarna twee weken in quarantaine in een hotel in Singapore. Over de quarantaine en het eten ga ik nog wel schrijven maar nu even niet. Alle foto’s van alle maaltijden staan namelijk op mijn laptop en die doet het even niet.

Maar goed, 6 weken niet in mijn eigen keuken. Bij m’n moeder thuis heb ik nog wel een paar keer gekookt, maar niet bijna dagelijks zoals hier het geval is. En verder dan water koken met een waterkoker kwam ik in de hotelkamer niet. De waterkoker was het enige wat voorhanden was. Terwijl ik over de loop van de jaren wel heel veel recepten had opgeslagen via Facebook. En de rust en eenzaamheid van de quarantaine gaven mij de tijd om die uit te zoeken. 

Het recept van Hongaarse Tofu Paprikash zag er veelbelovend uit en het zelf maken van de pasta noedels was een uitdaging. Iets wat ik nog nooit met de hand had gedaan. En dus werd dit het eerste gerecht dat ik ging koken na mijn terugkomst. Ik heb er gen video van gemaakt, en geen foto’s dus gebruik je fantasie.

Het is een vegetarisch recept dat je ook vegan kan maken. Maar vanwege het gebrek aan een goede ei-vervanger zit er bij mij een ei door de pasta.

Ingrediënten:

Voor de tofu:

1 blok stevige tofu (firm tofu)
½ theelepel zout              
¼ theelepel peper
2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprika
½ theelepel Cayennepeper
olijfolie

Bereiding:

Droog de tofu en laat deze onder een flink gewicht minimaal een half uur uitlekken. Dep het daarna droog met een keukendoekje. Snij de tofu in dobbelsteentjes of legosteen grootte. Mix de droge ingrediënten en mix dat met de tofu. Verhit de olijfolie en bak de tofu bruin. Dit duurt zo’n 10 tot 12 minuten. Verwijder daarna de tofu, en gebruik dezelfde pan voor de saus.De Saus

Olijfolie
1 ui
1 rode paprika
1 eetlepel knoflook
1 theelepel zout
½ theelepel peper
3 eetlepels paprikapoeder
blik tomatenblokjes
160 milliliter groentebouillon
1 ½ cup vegan zure room

Bak de gesnipperde ui met de knoflook en paprika in wat olijfolie met zout voor zo’n 5 minuten. Voeg daarna de kruiden toe en laat dit even meebakken. Voeg daarna de tomaten en bouillon toe en laat dit 15 minuten koken. Wel ondertussen een paar keer roeren. Voeg daarna de zure room toe en de tofu. Dan is de saus klaar.

De pasta

340 gram bloem
ei of ei vervanger
1 theelepel zout
300 ml handwarm water

Zet een grote pan op het vuur met water en zout. Breng dit aan de kook terwijl je de ingrediënten mengt tot een relatief nat deeg. Droger dan pannenkoekenmix maar natter dan brooddeeg. Maak dan een plank nat en leg het deeg daarop. Snij kleine stukjes af, maak daar rolletjes van en gooi die in het kokende water. Zodra de noedels weer komen bovendrijven zijn ze klaar.

Serveer de noedels met de saus en garneer met wat verse basilicum. Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *