Vegetarische ravioli

      Geen reacties op Vegetarische ravioli

Ik had genoeg pastadeeg over van mijn Paprikash recept en moest daar iets mee. Weggooien is zonde, want het was best wat werk om de pasta te maken. Dus tijd om even wat te verzinnen. En dat werd ravioli. Zonder recept, puur creatief bezig zonder regels.


Ingrediƫnten:

5 champignons
5 Shiitake
3 Portobello
2 teentjes knoflook
1 ui
snufje peper
snufje zout
wat olie
handje walnoten
chili flakes (optioneel)

Snij de paddenstoelen en de ui in grote stukken en gooi dan alles, behalve de olie, in de keukenmachine. Hak het fijn tot het een beetje de structuur van gehakt heeft. Bak dit mengel in een pan tot het goed gaar is en zet het dan apart.

Rol het overgebleven deeg uit, zo dun mogelijk. Als je een pastamachine hebt is dat simpel, maar anders kan het ook met een deegroller. Dat is iets meer werk, en aangezien ik geen pastamachine heb was dat mijn oplossing. Steek dan met een glas rondjes uit. Gebruik geen klein glas, want dan gaat het maken van de ravioli zo lastig. De rest van het deeg kan je weer tot een bal kneden, uitrollen en nog wat rondjes uitsteken.

Aangezien ik wel kaas eet besloot ik wat risotto in het midden van ieder rondje te doen, maar dit kan je overslaan. Daarna een beetje van het paddenstoelen mengsel en goed dichtvouwen. De randjes netjes met een vork dicht duwen zodat de bovenkant en de onderkant van de sluiting echt goed vast zitten. 

Zet dan een pan op het vuur met wat zout en ruim water. Als het water kookt kan je batch voor batch de ravioli koken. Dit hoeft maar heel kort, zodra ze naar boven komen drijven zijn ze klaar.

Ik serveerde het met een oven geroosterde portobello en een lekkere zomersalade. Het was een succes, maar ik ga dit niet eerder maken dan wanneer ik weer een pastamachine heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.