Toad in a hole

      Geen reacties op Toad in a hole

Onlangs zat ik met mijn werkgever, een Brit, te praten over bepaalde dingen die je als immigrant toch mist. Voor mij zijn dat simpele dingen zoals currysaus, paprika chips en goede kroketten. En heel soms verlang ik naar een ouderwetse Nederlandse babi pangang. Dat is namelijk een gerecht dat ze hier niet kennen. De babi pangang die je hier wel vindt is namelijk heel anders. Maar goed, er staat ook heel veel tegenover wat heerlijk is en in Nederland amper te vinden is.

Charlie, mijn werkgever noemde ‘toad in a hole’. Ik kende dat niet, maar met google kwam ik uit op een recept en het leek mij wel prima te maken. Beslag, wat (vegetarische) worsten en klaar.  Niet genoeg voor een maaltijd, maar een lekkere stevige champignonsaus en een prima aardappelpuree erbij en je kan er lekker tegenaan.

Dit zijn dus drie recepten in 1 recept:

benodigdheden voor toad in a hole:

Vegetarische worsten
175 gram bloem
3 eieren
Tijm
200 ml melk
Peper en zout
beetje boter

benodigdheden voor de aardappel puree:
aardappelen
boter
melk
peper
zout
knoflook

benodigdheden voor de champignonsaus:
champignons (ik gebruikte shiitake, portobello & bruine champignons)
bloem
melk
peper
zout
bouillonblokje
boter

Bereiding:

schil en kook de aardappelen. Stop deze met de knoflook, peper, zout, klont boter en wat melk in een keukenmachine en maak er een mooie puree van. 

Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Bak de worsten met een beetje boter bruin. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Klop ondertussen de eieren los. Voeg daarna de melk en de bloem toe met wat tijm, peper en zout. Giet dit over de worsten, die niet helemaal bedekt hoeven te zijn. Dit kan 25 tot 30 minuten de oven in.

Snij de paddenstoelen in reepjes, voeg ze met wat boter in de pan waarin je de worsten hebt gebakken. Bak ze op hoog vuur aan zodat de vocht uit de paddenstoelen trekt. Voeg daarna een half kopje bloem toe en bak dit even mee. Voeg daarna vocht toe (beetje melk, beetje water, naar smaak) en een bouillonblokje, peper en zout. Je kan ook andere kruiden en specerijen toevoegen naar smaak. Laat dit lekker pruttelen tot je de gewenste consistentie hebt. 

Wat je met de aardappelpuree kan doen is deze in een ovenschaal stoppen, met een vorm wat lijnen trekken en dit de laatste 10 minuten mee laten bakken in de oven zodat je een knapperig korstje krijgt. Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.